Društvo

Predstavnik Sindikata napao službenika Ministarstva zdravlja

Službenik Ministarstva zdravlja Ivan Martinović verbalno je napadnut, u petak, 15.12.2017.godine, ispred hotela City u Podgorici, od strane predstavnika Sidikata doktora medicine dr Milene Popović Samardžić i dr Žanke Cerović Lakićević, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.
Predstavnik Sindikata napao službenika Ministarstva zdravlja
Portal AnalitikaIzvor

Dok je Martinović, na samom ulazu u hotel City, u službenom vozilu, čekao inostranu delegaciju, koja je boravila u službenoj posjeti Ministarstvu zdravlja, kako bi ih odvezao na aerodrom, dr Popović Samardžić je, bez ikakvog povoda i upita počela da  fotografiše vozilo u kojem se on nalazio. Kada je krenuo da izlazi iz vozila da vidi o čemu se radi, ona je ubrzano ušla u hotel i ponovo se  vratila sa dr Cerović Lakićević.

Uz neprijatno i neprimjereno ispitivanje od strane dr Cerović Lakićević, ko je on i šta radi tu, te da li su sa njim i  ministar i državni sekretar Ministarstva zdravlja, dr Popović Samardžić je nastavila da fotografiše, naočigled zbunjenih i neprijatno iznenađenih članova strane delegacije, koji su u međuvremenu ušli u auto. Martinović je na kraju reagovao i rekao da je on tu isključivo po službenoj dužnosti, odnosno da poveze goste na aerodrom, te da one nemaju pravo da ga ispituju niti da fotografišu.

Potom je dr Cerović Lakićević, vjerovatno uvidjevši da su osujećene u namjeri da, iz njima znanih razloga, iskonstruišu čitav događaj,  sugerisala dr Popović Samardžić da se povuku, što su i učinile.

Nakon obavljenog radnog zadatka, vrativši se s aerodroma, Martinović je odmah pretpostavljene obavijestio o incidentu.

Iako je cijela situacija bila jako neprijatna, provokativna i na ivici incidenta, zbog čega je i bezbjednost službenika Minstarstva zdravlja bila ugrožena, on je postupio savjesno, odgovorno i u skladu sa etičkim kodeksom državnih službenika i namještenika.

Zbog ove situacije Ministarstvu zdravlja zvaničnim dopisom obratila se i delegacija inostranih konsultanata, na očigled kojih se sve i dogodilo. U dopisu se navodi da su prisustvovali, kako su naveli, veoma neprijatnoj sceni verbalnog napada i maltretiranja službenika Martinovića, dok je profesionalno obavljao svoju radnu obavezu. Naveli su i da očekuju da će Ministarstvo zaštititi svoje zaposlene, a od učesnika incidenta, u najmanju ruku, izvinjenje, jer su ih fotografisali bez njihovog odobrenja i uznemiravali dok su sjedjeli u službenom vozilu Ministarstva zdravlja.

Ministarstvo zdravlja najoštrije osuđuje atak na svog službenika i  razmatra da li će cijeli slučaj prijaviti nadležnim državnim organima.

 

 

 

Portal Analitika