Abiznis

Radovi na teritoriji Ulcinja vrijedni 450.000 eura

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore uložiće u naredna dva mjeseca oko 450.000 eura u projekte koji su godišnjim planom namijenjeni za radove na teritoriji opštine Ulcinj. Od toga, 200.000 eura biće usmjereno za tekuće održavanje desnog ušća rijeke Bojane.



Radovi na teritoriji Ulcinja vrijedni 450.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Kako je rečeno Portalu Analitika iz tog preduzeća, pokrenuti su postupci javnih nabavki za izradu više projekata. Okončan je poziv za izradu Glavnog projekta izgradnje rampe-navoza za izvlačenje čamaca na Maloj plaži, a procijenjena vrijednost radova je 15.000 eura. Riječ je o drugom postupaku, s obzirom na to da je prvi obustavljen jer nije bilo zainteresovanih ponuđača.

- Okončan je i poziv za izvođenje radova na revitalizaciji Borove šume - II faza, a naredne nedjelje očekuje se zaključenje ugovora sa izvođačem. Vrijednost nabavke iznosi 29.500 eura. Za izradu recenzije Studije za pripremu izmjena Glavnog projekta lučice Kacema pokrenut je postupak ukupne vrijednosti 3.000 eura.

Sporovedeni su postupci javnih nabavki za: izradu tehničke dokumentacije za nastavak izgradnje parapetnog zida i izmjestanje javne rasvjete dijela od bivšeg hotela „Galeb“ prema hotelu „Albatros“, sa procijenjenom vrijednosti od 12.000 eura, te za nastavak izgradnje javne rasvjete u dužini od 230 metara na dionici Rt Đeran, sa procijenjenom vrijednosti od 12.000 eura – preciziraju iz JPMD.

Izvršena je nabavka električne dizalice za podizanje manjih čamaca na lokalitetu Kacema, vrijednosti 30.000 eura. Uveden je izvođač radova na ograđivanje dina drvenom zaštitnom ogradom, postavljanje pasarela, uređenje postojećeg puta i parkinga, farbanje postojeće ograde na Velikoj plaži i nadzor, za koje je izdvojeno 23.000 eura.

- Urađena je projektna dokumentacija vrijedna 15.000 eura za izgradnju navoza na istočnom dijelu Male plaže. Sprovedna je procedura javnih nabavki za izradu Studije izvodljivosti za regulisanje otpadnih voda iz objekata na obalama rijeke Bojane, u vrijednosti 10.000 eura.

U toku je procedura javnih nabavaki za istraživanje i čišćenje morskih pećina u zoni Borove šume vrijednosti 10.000 eura. U toku je i izrada projekta projekta trim-staze od hotela „Albatros“ do Rta Đerane na Velikoj plaži, sa elaboratom o procjeni uticaja na životnu sredinu, u vrijednosti od 9.000 eura.

Izabran je ponuđač za izradu recenzije Studije za pripremu izrade izmjena Glavnog projekta lučice Kacema, vrijednosti 3.000 eura. Nabavljeni su i kućnih brojeva za nastavak označavanje objekata na rijeci Bojani, u vrijednosti od 1.000 eura.

Oni najavljuju kako je planom hitnih sanacija za decembar i januar predviđena popravka oštećenja zaštitne bankine na putu prema plaži Liman II vrijednosti 1.000 eura, zatim sanacija ostave i mobilijara na lučici Kacema u vrijednosti od 150 eura, sanacija čeonog dijela mandraća na istočnom kraju Male plaže, vrijednosti 750 eura i sanacija oštećene zaštitne ograde u Borovoj šumi u vrijednosti od 100 eura.

- Planirana su sredstva za realizaciju četvrte faze ograđivanja dina na Velikoj plaži - postavljanje drvene zaštitne ograde, postavljanje pasarele, uređenje postojećeg puta i parkinga, farbanje postojeće ograde vrijednosti 53.000 eura.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore opredjelilo je i 200.000 eura za tekuće učešće u održavanju desnog ušća rijeke Bojane.

Portal Analitika