Abiznis

Otvoren Logističko-distributivni centar u Nikšiću

Premijer Duško Marković, u društvu predsjednika Opštine Nikšić Veselina Grbovića i direktora Comp Commerce grupe Ranka Jovovića, svečano je danas otvorio Logističko- distributivni centar na Kapinom Polju u Nikšiću, u neposrednoj blizini nikšićkog aerodroma.



Otvoren Logističko-distributivni centar u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

Logističko - distributivni centar, koji će poslovati u okviru članice Comp Commerce grupe NTC Logistics, je površine 6.400 kvadrata, posjeduje sertifikate, obezbijeđen je alarmnim i protivpožarnim sistemima, video nadzorom i fizičkim obezjeđenjem. Objekat nudi  7.000 paletnih mjesta, od čega je 400 namijenjeno za robe sa posebnim režimom.

ldc3

Izgradnja objekta, u koju je uloženo tri miliona eura, je počela u junu ove godine, uz podršku Investiciono razvojnog fonda i opštine Nikšić. U logističko- distributivnom centru će biti zaposleno 50 ljudi.

Na današnjem otvaranju, kojem je prisustvovalo više stotina zvanica i gostiju, iz Comp commerce grupe su naglasili da širenje poslovanja i povećanje broja zaposlenih na 350 nijesu promjenili činjenicu da se radi o porodičnom biznisu, koji je porodica Jovović pokrenula 1989. godine.

Direktor Ranko Jovović je u svom obraćanju istakao da veliku zahvalnost duguje majci, "heroini ognjišta koja je uvijek brinula o dobrobiti porodice". Njegova kompanija će, kako je danas najavljeno, u cjelosti finansirati izgradnju spomenika crnogorskoj ženi.

ldc2

Predsjednik opštine Veselin Grbović naglasio je da je u proteklih nekoliko godina Nikšić značajno unaprijedio privrednu situaciju.

„Poslije teških i bolnih tranzicionih procesa značajnu podršku tokom podizanja i pokretanja pojedinih privrednih kolektiva dala je i porodica Jovović. Tu prije svega ističem pokretanje i oživljavanje rada hotela Onogošt, koji već postiže rezultate za divljenje. Očekujemo da u narednom periodu otvare i novi moderni restoran, mini pivaru, pivnicu je rekonstruisani stari dio hotela. Danas otvaramo Logistički centar, među najvišim u Crnoj Gori koji može biti pokretač još većeg privrednog razvoja Nikšića.

Distributivni centar je greenfield investicija, pokrenuta sa ledine sredstvima osnivača. Očekujemo i da kompanija "Goranović" krene u gradnju svoje nove fabrike, što će biti stimulansi za nove domaće i strane investitore da krenu investirati svoje projekte u našem gradu. Posebno ističem podršku koju naša Vlada pruža potencijalnim investitorima što već daje značajne rezultate. U tom cilju će lokalna uprava Nikšića biti u dnevnoj komunikaciji sa Vladom Crne Gore i našim premijerom“, rekao je Grbović, dodajući da očekuje da novi logistički centar opravda ulaganja i nadanja porodica Jovović, ali i uposli svoje kapacitete.

Jovović je, obraćajući se prisutnima, naveo da je ovo jedna od najvećih investicija i da je otvaranje distributivnog centra poseban dan za njegovu kompaniju.

"Priču o Comp Commerce grupi nemoguće je ispričati bez priče o Crnoj Gori i uz njegovanje tradicionalnih crnogorskih vrijednosti. Comp Commerce se uvijek trudio da doprinese perspektivnoj ekonomiji u ovom dijelu Evrope. Stvaranjem zdravog poslovnog ambijenta dobili smo priliku da poslujemo po pravilima evropskog biznisa.

Bez obzira na lokal patriotizam uvijek smo tražili najbolja rješenja. Specijalnu zahvalnost dugujem studiju "Arterija" i gospodinu Miljanu Jokoviću, a veliko hvala Vladi Crne Gore, premijeru Markoviću, predsjedniku Grboviću, Investiciono razvojnom fondu i Zoranu Vukčeviću  koji su, u okviru svojih mogućnosti, dali nesebičnu podršku projektu", precizirao je Jovović.

ldc4

On je dodao da će njegova kompanija, kao i do sada, biti društveno odgovorna i posvećena razvoju Nikšića i Crne Gore.

"Obzirom da smo se koristili najsavremenijim rješenjima kako bismo dobili tehnološki moderan i savremen logističko-distributivni centar koji je u skladu sa svjetskim trendovima, krajnji rezultat će imati izuzetne pozitivne efekte na poboljšanje poslovnog ambijenta u našem gradu - stvoriće ce prostor za dodatno zapošljavanje i usavršavanje postojećih kadrova, omogućiće se lakši protok roba i smanjenje troškova koje imaju privredni subjekti, povećaće se šanse za dostupnost lokalnih proizvoda i stvoriti još primamljiviji poslovni uslov za još veći podsticaj investitora za ulaganje, a samim tim i podsticaj privrednog razvoja grada" istakao je Jovović.

Uoči i nakon otvaranja logističko-distributivnog centra gosti su uživali u kulturno-zabavnom programu, u kojem su, između ostalih, učestvovali glumac Slobodan Marunović i sestre Anja i Olja Šaranović.      

foto:Onogošt.me

 

Portal Analitika