Politika

Vučurović: Nije DF kriv što ,,građanska'' opozicija vodi jalovu politiku

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović uputio je reagovanje na izjavu Nedjeljka Rudovića koju objavljujemo u cjelini. 
Vučurović: Nije DF kriv što ,,građanska'' opozicija vodi jalovu politiku
Portal AnalitikaIzvor

“Izjava da ,,zbog tvrdoglavosti DF-a nema saradnje u opoziciji'' je svojevrstan politički nesojluk Neđeljka Rudovića, kao i pokušaj da se DF okrivi za krah isprazne i jalove politike takozvane građanske opozicije. Kompletna javnost može da svjedoči da je DF bezbroj puta pozivao ,,građansku'' opoziciju da najzad sjednemo za sto i dogovorimo zajedničke aktivnosti opozicije, da imamo jednog nestranačkog kandidata, jednu opozicionu listu za lokalne i parlamentarne izbore... Predlagali smo im proteste, vladu i parlament u sjenci, pozivali ih da oni jednom predlože bilo šta što bi išlo u pravcu objedinjavanja opozicije... Ali, svi pozivi DF-a su ili odbijani ili ignorisani. A onda se iz neke dukljanske rupe pojavi Neđeljko Rudović i kaže da zbog tvrdoglavosti DF-a nema jedinstva opozicije. Ako je DF, koji uporno poziva na zajedništvo opozicije - tvrdoglav, onda opozicionoj javnosti ostavljamo da pronađu adekvatan termin za one koji su sve naše pozive odbili. Inače, predstavnik URE sam sebi uskače u stomak, jer kada već ne žele da odgovore na pozive DF-a, neka kaže zašto izbjegavaju da na čuvene sastanke ,,građanske'' opozicije pozovu Ujedinjenu Crnu Goru koja ima isti broj poslanika koliko i URA, Demos ili SNP, ili , pak, poslanika Aleksandra Damjanovića. 

,,Građanska'' opozicija mora da se pomiri sa činjenicom da, zahvaljujući njihovom pristupu i udaljavanjem od DF-a sada samo 16 poslanika Demokrata, URE i Demosa prati politiku Ranka Krivokapića. I nije DF kriv što ,,građanska'' opozicija vodi jalovu politiku čekajući da ih strani mentori Ranka Krivokapića uvedu u Vladu Duška Markovića.    

Da u politici, koju medijski predstavljaju Rudović i ostala Krivokapićeva posluga, a ideološki koncipiraju dobro poznate antisrpske adrese, ima i promil korektnosti, ovi likovi bi umjesto laži da je navodna tvrdoglavost DF-a krivac što opozicija nije ujedinjena, saopštili istinu, odnosno šta ih to konkretno ,,žulja'' u vezi DF-a. Bićemo otvoreni, kao i uvijek - URI, kao uostalom i DPS-u sa satelitima,  SDP-u, pa čak i nekima koji su izašli iz stranaka koje su bile u Bloku za zajedničku državu, kao prvo, smetaju Nova srpska demokratija, srpski narod u Crnoj Gori, srpski jezik i SPC, jer su te stranke politički naslednici onih od 12. jula 1941. godine. Dalje, URI, njihovim kolegama iz ,,građanske'' opozicije i zajedničkim mentorima, smeta konkretna, hrabra, odlučna i jasna politika DF-a, jer su navikli na plašljivu, dvoličnu, bezličnu i bezbojnu politiku. I, u konačnom, smeta im što DF svoju politiku vodi samostalno, i autonomno donosi odluke, a to se ne bi moglo reći za one koji ni boju odijela i kravate ne mogu izabrati dok ne dobiju mišljenje ambasade SAD ili neke druge NATO države.

Međutim, i pored konstantnih napada na DF od strane ,,građanske'' opozicije, mi ostajemo otvoreni za  saradnju, i još jednom ih pozivamo da oslušnu glas naroda koji kaže da je vrijeme da opozicija djeluje zajedno. A pojedine strukture u ,,građanskoj'' opoziciji pozivamo da politici pristupaju sa više fleksibilnosti, da se oslobode mržnje prema srpskom narodu i njegovim vrijednostima. Mržnja svakako nije osjećaj koji može nestati preko noći, ali treba svakodnevno raditi na tome, i rezultati će biti evidentni. Držeći se DF-a, građanska opozicija bi u takvom zbiru mogla značajno da podigne i nivo vlastite hrabrosti koja je neophodna za svaku opozicionu aktivnost”, navodi se u reagovanju Vučurovića.

 

 

Portal Analitika