Društvo

Čeka se još odobrenje nadzornog organa

Urbanistička parcela (broj UP 33, u zahvatu DUP-a „Konik-Stari aerodrom, faza III“) na kojoj je planirana izgradnja objekta budućeg doma za stare, na oko 500 metara južno od Kuće fudbala FSCG, ograđena je ovih dana. 
Čeka se još odobrenje nadzornog organa
PobjedaIzvor

Nasut je prilazni put do gradilišta, na kojem su juče bila dva kontejnera za potrebe radnika, jedan rovokopač i konstrukcija za dizalicu. Kako je Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu žitne sredine 24. novembra Glavnom gradu i Direkciji javnih radova izdao građevinsku dozvolu za izgradnju doma i trafostanice, iz te direkcije su kazali da je za uvođenje izvođača u posao preostalo samo odobrenje nadzornog organa.

Na osnovu sprovedenog tendera, Direkcija javnih radova ranije je izabrala izvođača radova, IGP Fidija iz Podgorice. Na posljednjoj sjednici opštinskog parlamenta čulo se da je dom za stare najveći projekat kada je u pitanju neki socijalni objekat. Vrijednost investicije je više od deset miliona eura, od čega je učešće Glavnog grada oko tri miliona.

Objekat će biti ukupne površine 11.225 kvadratnih metara, dok je korisna površina 9.807 kvadrata. Predviđeno je da objekat ima podrum, prizemlje i tri sprata, a moći će da primi 250 osoba. Pored smještajnih jedinica. budući dom za stare imaće dnevne boravke, trpezarije, kuhinju sa pratećim sadržajima, vešeraj, prostorije za upravu, medicinski blok i prateće tehničke prostorije. Predviđene su i odvojene cjeline za dementne korisnike i za korisnike koji su na dnevnom boravku. U okviru urbanističke parcele planirana je izgradnja 61 parking mjesta, dvije saobraćajnice (jedna do glavnog ulaza i druga za ekonomski pristup), pješačke staze, platoa za manifestacije različitih tipova, natkrivenih prostora za sjedjenje i zelenog pojasa.

Portal Analitika