Društvo

Višenamjenski dom za šest mjeseci

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović i direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić postavili su juče kamen temeljac za izgradnju višenamjenskog doma na Zlatici, objekta vrijednog oko pola miliona eura. Stijepović je istakao da je činom ozvaničenja početka radova, gradska uprava ispunila obećanje koje je dala prije godinu dana. 
Višenamjenski dom za šest mjeseci
PobjedaIzvor

On je naveo da je procedura izrade projektne dokumentacije i izbora najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju objekta trajala duže nego što će trajati izvođenje radova.

Ispunjena obaveza

- Očekujemo da će izgradnja biti okončana za šest mjeseci, iako je rok deset.

Na ovaj način ispunjavamo obavezu da usluge lokalne uprave približimo građanima u svim djelovima grada. Kao istinski servis građana nastojimo da grad razvijamo ravnomjerno, da se istim kvalitetom života živi kako u centru grada, tako i u prigradskom dijelu i na ruralnom području.

Ovakvi sadržaji pokazuju da radimo na tome da obogatimo kvalitet života građana sa ovoga područja, jer će izgradnjom ovog objekta dobiti oko 600 kvadratnih metara korisne površine, a sama izgradnja će koštati oko pola miliona eura - naglasio je gradonačelnik.

Osim doma zdravlja, kako je kazao Stijepović, građani će u okviru objekta imati prostoriju za poštu, apoteku, druženje penzionera, kao i nekoliko prostorija za građane. Gradonačelnik je podsjetio da je u prethodne tri godine u ovaj dio grada uloženo više od deset miliona eura kroz aktivnosti gradskih društava, kao i izgradnjom dva fudbalska terena i kampa FK Kom, izgradnjom Reciklažnog dvorišta, asfaltiranjem znatnog broja saobraćajnica.

- Ovim tempom i dinamikom, u partnerstvu sa građanima i prijateljima grada, nastavićemo da pružamo usluge i poboljšavamo kvalitet života u svim djelovima grada jer je to naša misija, jer smo mi tu zbog građana - zaključio je Stijepović.

Devet decenija

Podsjetivši da Dom zdravlja slavi 90 godina postojanja, direktor Nebojša Kavarić istakao je da je izgradnja ovakvog objekta, čiji će najveći dio biti ustupljen na korišćenje upravo Domu zdravlja, najljepši poklon koji su građani mogli dobiti od lokalne uprave.

- Potrudićemo se da poklon Glavnog grada javnom zdravstvu opravdamo dobrom opremom, kvalitetnim kadrom i servisima koji će omogućavati da oko 20.000 građana Zlatice i svih pripadajućih naselja dobiju kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu zaštitu. Ovdje će moći da dobiju usluge izabranih ljekara, laboratorijske usluge, patronažu, sanitetski pregled, povremeno preglede ginekologa, sistematske preglede za djecu, dakle 80 odsto onoga što građanima treba – kazao je Kavarić.

U ime građana sa Zlatice, Glavnom gradu je zahvalio Željko Krgović, podvlačeći da je ispunjeno još jedno obećanje i da će građani dobiti ono što su čekali više od 20 godina. Objekat će graditi danilovgradska kompanija Eurozoks, a rok završetka radova je deset mjeseci od dana uvođenja u posao.

Portal Analitika