Crna hronika

Zabjelo kao Nagorno - Karabah

Podgoričkim naseljem Zabjelo, bar prema tvrdnjama naših čitalaca, kao i komentatora na društvenim mrežama, krstare pljačkaši koji ne propuštaju trenutak nepažnje, a ne libe se ni klasične otimačine. 
Zabjelo kao Nagorno - Karabah
Ž.V.
Ž.V.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Možda će neko od starijih stanovnika Zabjela reći kako vijest o pljačkama u tom dijelu grada i nije neka naročita vijest niti novitet, ali posljednji događaji ukazuju da se ovom intezitetu i načinu čude čak i tamošnji stanovnici.

Prema objavi na društvenim mrežama, prije desetak dana, u  dijelu Zabjela zvanom “Kod kovača”, jedna djevojka je bila žrtva pljačkaša koji je napao sa ciljem da joj otme tašnu. Na sreću ove djevojke, u priču se umiješao taksista koji je tuda prolazio svojim vozilom i odlučio da odbrani djevojku. Lopov je, dakle, spriječen u svojoj namjeri zahvaljući samo građanskoj hrabrosti.

Sa druge strane, prema kazivanju jednog od naših čitalaca, on svakako nije bio te sreće. Prije par dana, a u vrijeme velikog pljuska, on je zaustavio auto nedaleko od vrtića kako bi ispratio svoje dijete do zgrade vrtića.

“Ni pet minuta se nismo zadržali. Očigledno da su pljačkaši krstarili ulicama vozilom, primjetili moj automobil sa upaljenim žmigavcima i odlučili se za krađu. Vjerujem da je bilo tako jer na ulici u to vrijeme, po najvećem pljusku, nije bilo nikog.”

Na kraju, a u zabjelskom duhu, protumačeno je da ovaj dio grada počinje da liči na Nagorno – Karabah, azerbejdžanska oblast na južnom Kavkazu u kojem je dugo bjesnio rat nakon kojeg nije ostao – ni kamen na kamenu.

U svakom slučaju, poruka sugrađanima je da do adekvatne reakcije policije, nešto više opreza nije na odmet.

 

 

 

Portal Analitika