Politika

Administrativni odbor juče prikazao scenu iz sjevernokorejske skupštine

Iz Građanskog pokreta URA danas su najoštrije osudili pokretanje postupka za smjenu člana Savjeta AEM-a Darka Ivanovića.
Administrativni odbor juče prikazao scenu iz sjevernokorejske skupštine
Portal AnalitikaIzvor

Kažu da je jučerašnjim glasanjem na Administrativnom odboru predstvaljena slika jednoumllja poslanika vladajuće većine Skupštine Crne Gore i ogoljen karakter režima.

“Indikativno je to što se Ivanović u prethodnom periodu kao član Savjeta AEMA-a zalagao za kažnjavanje TV Pink M zbog niza kršenja zakonskih propisa i novinarskog etičkog kodeksa i da smjena dolazi poslije takvih njegovih zalaganja. Kako funkcioniše sistem koji je DPS uspostavio najbolje pokazuje primjer funkcionera SD-a, Nebojše Obradovića koji je osuđen u slučaju “Ramada” a uprkos tome se i dalje nalazi na funciji direktora Direktorata za željeznicu i člana Odbora direktora podgoričke Čistoće. Jučerašnjim činom Skupština kao institucija je još jednom pokazala koliko je njena uloga obesmišljena sa figurama koje po automatizmu dižu ruke za prijedloge koje podnosi DPS”, saopštili su iz pokreta URA.

Oni dodaju i da ovakvim činom DPS pokušava da uguši svaku slobodnu riječ i obračunava se sa slobodnomislećim i kritički nastrojenim ličnostima i medijima.

“Jasno je da DPS na raznorazne načine pokušava da povrati nekadašnji uticaj na većinu medija koji je doskora  imao a sve to zarad paničnog očuvanja rejtinga koji je u konstantnom padu”, zaključili su u pokretu URA.

Portal Analitika