Crna hronika

Rusi osumnjičeni za falsifikovanje isprava

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije rasvijetlili su falsifikovanje isprava, odnosno ovjeravanje putnih isprava ruskim državljanima falsifikovanim pečatom kako bi ova lica regulisala boravak u Crnoj Gori. Za ovo krivično djelo osumnjičena su dva lica, državljani Reuske Federacije. Falsikovanje je otkriveno na graničnim prelazima, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policije.



Rusi osumnjičeni za falsifikovanje isprava
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici ovog Odsjeka su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv V.B. (46) i T.B. (45), državljana Ruske Federacije sa prebivalištem u Podgorici, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo falsifikovanje isprave kao produženo krivično djelo.

Osnovano se sumnja da su V.B. i T.B. u više navrata, u produženom trajanju, ovjeravali putne isprave državljanima Ruske Federacije nevažećim falsfikovanim pečatima graničnih prelaza u Crnoj Gori za novčanu nadoknadu, a radi regulisanja  boravka tih lica u Crnoj Gori. Nakon toga ta lica, državljani Ruske Federacije, su sa tako ovjerenim putnim ispravama i otisnutim falsifikovanim pečatima graničnih prelaza zatečena u kontroli putnih isprava na graničnim prelazima tokom novembra i decembra 2017. godine, čime su dva osumnjičena lica, kako se sumnja, počinila predmetno krivično djelo u produženom trajanju, u više navrata i u kontinuitetu.

Portal Analitika