Politika

Živković: DF prekida bojkot jer shvata da zbog nerada gubi birače

Očigledno je da su rezultati izbora na Cetinju,u Mojkovcu, Petnjici I Tuzima bili otrježnjujući za neke opozicione partije poput DF-a, jer su morali da shvate da se destrukcijom, neradom i ignorisanjem institucija samo gubi povjerenje građana, i to do granica potpune marginalizacije – kazao je za Pobjedu Danijel Živković, poslanik DPS-a, komentarišući povratak DFa u Skupštinu.
Živković: DF prekida bojkot jer shvata da zbog nerada gubi birače
PobjedaIzvor

Živković je istakao da je opozicioni bojkot Skupštine uvijek bio parcijalan. - Koncept bojkota parlamenta propao je još u samom početku, na šta smo upozoravali svo vrijeme. Uostalom, svi smo svjedoci da je taj tzv. „bojkot“ bio parcijalan – niko od opozicionara nije bojkotovao skupštinsku blagajnu zbog svog nerada, a dolazili su i na pojedine sjednice Odbora I Skupštine kad su procjenjivali da im to može pomoći u prikupljanju političkih poena u javnosti – kazao je Živković.

P r e m a njegovim riječima, i tzv. Građanska opozicija pokušava da nađe način kako bi i ona prekinula bojkot Skupštine.

- Vjerujem da je i tzv. „građanska opozicija“ u procesu pronalaženja po njih najbezbolnijeg načina da se vrati u parlament, koji je počeo nakon poruka koje su ljetos dobili od potpredsjednika SAD Majka Pensa, a nastavio se opozicionim sunovratom na lokalnim izborima 26. Novembra – dodao je Živković.

Klub poslanika Demokratskog fronta najavio je da se vraća u parlament u punom kapacitetu već od narednog zasijedanja.

- Odlučili smo da otvorimo još jedan front, onaj u parlamentu. U Skupštini ćemo uspjeti da kažemo ono što nas sprečavaju u sudnici u kojoj pokušavaju da nas ponize – kazao je nedavno Andrija Mandić, jedan od lidera DF-a, podsjećajući da je Front više puta pozivao opoziciju na zajedničko djelovanje. Mandić je naveo da mu je žao što njihove opozicione kolege „nijesu imale razumijevanja za poziv kao za onaj koji im je uputio premijer Duško Marković“.

- Ali, kad god požele, mogu da računaju da sa nama idu na proteste, da u DF-u imaju nekoga sa kim će se boriti protiv Vlade Duška Markovića i protivrežima u Crnoj Gori -poručio je Mandić.

Portal Analitika