Vaterpolo

Poraz "ajkula" u Nišu

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore poražena je večeras u Nišu od Srbije 7:4 (2:0, 2:2, 2:1 i 1:1), u utakmici drugog kola A grupe Svjetske lige. Kombinovana selekcija Vladimira Gojkovića ipak nije mogla do iznenađenja.
Poraz "ajkula" u Nišu
Portal AnalitikaIzvor

To je prvi poraz crnogorskih vaterpolista, koji su bili su slobodni na startu takmičenja. Srbija je upisala drugi trijumf, nakon što je na startu bila ubjedljiva protiv Rumunije 12:3. 

Domaćin je poveo na startu 3:0, tokom cijelog meča bio je u vođstvu, koje je početkom posljednje četvrtine iznosilo i četiri gola (7:3). Crna Gora nijednom nije uspjela da izjednači, a samo jednom je zaostatak svela na gol razlike.

Prvog igrača više na meču je imala Crna Gora, ali je Petković bio neprecizan. Na drugoj strani raspoložen Lazović, ali ipak do prvog gola stiže Srbija preko Filipovića. Na 2:0 povisio je Mitrović što je i bio rezultat nakon prvih osam minuta.

Ćuk je otvorio drugu četvrtinu za vođstvo domaćina od 3:0, a prvi gol za goste postiže Ivović na sredini ovog perioda igre. Na 3:2 smanjio je Banićević, a na golu naše selekcije odličan je bio Lazović. U posljednjim trenucima Lazović je još jedno dobro intervenisao, ali već u sljedećem pokušaju Aleksić je bio precizan. Na poluvremenu 4:2 za Srbiju.

Ponovo Srbija preko Aleksića dolazi do tri gola prednosti. Na nešto više od minut do kraja Petković je smanjio na 5:3, ali je ubrzo uzvratio Ćuk za 6:3. Posljednji napad imali su izabranici Vladimira Gojkovića, imali smo i igrača više, ali ga nijesmo iskoristili.

Aleksić otvara posljednju četvrtinu golom za 7:3, ali već u sljedećem napadu Draško Brguljan smanjuje na minus tri. Nije bilo golova do kraja meča, konačnih 7:4 za Srbiju.

Najefikasniji u selekciji Srbije biio je Milan Aleksić sa tri, Miloš Ćuk postigao je dva, a po gol su upisali Filip Filipović i Stefan Mitrović. 

U crnogorskoj reprezentaciji po jednom u listu strijelaca upisali su se povratnik u redove "ajkula" Aleksandar Ivović (nije ga bilo u reprezentaciji od Olimpijade u Riju), Bojan Banićević, Marko Petković i Draško Brguljan.

Crna Gora će u trećem kolu, 16. januara u Budvi, ugostiti Rumuniju.

SRBIJA – CRNA GORA 7:4 (2:0, 2:2, 2:1, 1:1)

Bazen: SC Čair Niš, Gledalaca: 800, Sudije: Kun (Mađarska), Vlasić (Hrvatska), Igrač više: Srbija 8 (3), Crna Gora 7 (2)

SRBIJA: Gojko Pjetlović, Lazić, Rašović, Ranđelović, Ćuk 2, Duško Pjetlović, Ubović, Aleksić 3, Jakšić, Filipović 1, Prlainović, Stefan Mitrović 1, Branislav Mitrović.

CRNA GORA: Lazović (10 odbrana), Draško Brguljan 1, Banićević 1, Petković 1, Vidović, Đuro Radović, Drašković, Ukropina, Ivović 1, Spaić, Popadić, Sarić, Kandić.

Portal Analitika