Politika

Skupštini predloženo razrješenje Ivanovića

Administrativni odbor jednoglasno je danas predložio Skupštini da Darka Ivanovića razriješi funkcije člana Savjeta Agencije za elektronske medije (AEM). Predsjednik Administrativnog odbora Luiđ Škrelja kazao je da je Ivanović prekršio Zakon o sprječavanju korupcije jer je kao član Savjeta AEM-a istovremeno obavljao dužnost ovlašćenog zastupnika u privrednom društvu Agencija medija "N Gage". Škrelja je dodao da je Administrativni odbor stoga morao da pokrene proceduru. Ivanović je, s druge strane, poručio da nije u konfliktu interesa.
Skupštini predloženo razrješenje Ivanovića
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
Portal AnalitikaIzvor

On je rekao da će, ukoliko dođe do njegovog razrješenja, to biti “pravi presedan i dokaz da nezavisni regulator i te kako može biti zavisan”.

Ivanović kaže da je njegova situacija jasna.

- Dokumenta kojima sam se odjavio kao ovlašćeno lice iz Centralnog registra Privrednog sud ovjerio je notar. Promjena nije ubilježena na vrijeme u registru Privrednog suda. Kažnjavati me zbog drugih institucija nije po zakonu, jer sam predao sve na vrijeme. Dokazi su pred vama, nijesam došao sa pravnim zastupnikom jer mi za ovako jednostavne stvari ne treba. Ako predlog mog razrješenja bude upućen plenumu, kršite Zakon o elektronskim medijima – poručio je Ivanović.

Portal Analitika