Politika

Radulović: Crna Gora u EU i prije 2025. godine

– Crnogorska diplomatija mora da se izbori za samostalan pristup integraciji u EU, da ne budemo na bilo koji način stavljeni u zajednički koš sa Srbijom. Naši tehnički pregovori odmakli su daleko i može se očekivati da se završe prije 2023, a čitav proces prije 2025. godine – kazao je za Pobjedu Momčilo Radulović, predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori. 
Radulović: Crna Gora u EU i prije 2025. godine
PobjedaIzvor

On je, komentarišući ocjene iz strategije Evropske komisije da bi „otvorena pitanja o granicama Hrvatske sa Crnom Gorom i sa Srbijom trebalo da budu riješena do 2023. godine, kao uslov da te dvije države do te godine zaključe pregovore i postanu punopravne članice najkasnije do kraja 2025. godine“, rekao da je „pitanje koliko je pravedno spajanje Crne Gore i Srbije u isti paket“

- Srbija ima dosta svojih suštinskih, političkih, regionalnih, susjedskih problema čije je rješavanje upitno u doglednom periodu. Crna Gora je u tom pogledu relaksirana i u mnogo boljem položaju. Evroatlanske integracije i komple tiranje tog procesa donijelo je vjetar u leđa našoj državi u Briselu, sa svake strane, i od onih koji su u NATO i onih koji nijesu – rekao je Radulović. Prema njegovim riječima, za Crnu Goru treba očekivati da uđe u EU godinu-dvije prije 2025.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika