Politika

SNP dužan 300.000, Milić i Jonica opstruiraju Jokovića

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković saopštio je na sjednici Glavnog odbora da je ta stranka dužna najmanje trista hiljada eura, saznaje Pobjeda. 
SNP dužan 300.000, Milić i Jonica opstruiraju Jokovića
PobjedaIzvor

Više izvora našeg lista koji su prisustvovali sjednici kazali su da je Joković izrazio duboku zabrinutost zbog stranačkih finansija i preporučio mjere konsolidacije.

Dugovanja su nastala mahom u posljednje četiri godine. - Članovi su upoznati o finansijskom stanju u partiji, pa je Odbor predložio mjere za konsolidaciju - naveo je SNP u saopštenju nakon sjednice, ali nije pomenut konkretan iznos stranačkih dugovanja. Izvori Pobjede tvrde da je preporučena štednja na svim nivoima, što uključuje i smanjivanje plata zaposlenima. Ranije mjere su uključivale i minimalce koji iznose 193 eura.

Bojkot

Sjednici Glavnog odbora ponovo nijesu prisustvovali bivši predsjednik te partije Srđan Milić i bivša poslanica Snežana Jonica, koji bojkotuju sjednice GO od kada je na čelu SNP-a Vladimir Joković. Izvori Pobjede tvrde da je i ,,pored opstrukcija od strane oponenata, Joković uspio da ostvari stabilnu većinu u Glavnom odboru, jer ima podršku 70, od 127 članova“.

Koalicija na Cetinju napravljena bez znanja vrha partije

U krugovima bliskim Jokoviću potencira se izborni neuspjeh na Cetinju i Tuzima, gdje su, kako navode, kampanju vodili Milićevi i Joničini ljudi. - Koalicija na Cetinju je faktički napravljena bez znanja rukovodstva SNP-a, odnosno pedsjednika SNP-a. Rezultat je neulazak u lokalne parlamente nakon dva izborna ciklusa. Koaliciju na Cetinju napravili su Snežana Jonica, Slobodan Čavor, Spasoje Kovačević i o tome nijesu obavijestili predsjednika Jokovića. Epilog je poznat, zaključio je izvor Pobjede.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika