Društvo

Operativni štab: Dopis zbog mogućih poplava i vremenskih neprilika

Operativni štab za zaštitu i spašavanje uputio je dopis Opštinskim timovima za zaštitu i spašavanje o obaveznosti preduzimanja svih neophodnih preventivnih i operativnih mjera zaštite i spašavanja od mogućeg nastanka poplava i ekstremnih meteoroloških pojava,  u cilju adekvatnog odgovora sistema zaštite i spašavanja na lokalnom nivou.
Operativni štab: Dopis zbog mogućih poplava i vremenskih neprilika
Portal AnalitikaIzvor

"Operativni štab za zaštitu i spašavanje je u prostorijama Direktorata za vanredne situacije MUP-a održao sjednicu na kojoj su analizirani učinci sistema zaštite i spašavanja u odgovoru na  meteorološku situaciju prethodnih dana. Ocijenjeno je da je sistem funcionisao u punom kapacitetu, te da su u najvećem dijelu ispoštovane preporuke Operativnog štaba, što je imalo za posljedicu stabilnu situaciju na terenu", kaže se u saopštenju.  

Operativni štab je upoznat sa najavom meteorološke situacije za naredne dane i tim povodom je zaključeno da se zatraži dodatno povećanje spremnosti svih službi na terenu.

"Takođe, na štabu je donešena odluka da se uputi dopis Opštinskim timovima za zaštitu i spašavanje o obaveznosti preduzimanja svih neophodnih preventivnih i operativnih mjera zaštite i spašavanja od mogućeg nastanka poplava i ekstremnih meteoroloških pojava,  u cilju adekvatnog odgovora sistema zaštite i spašavanja na lokalnom nivou. Operativni štab za zaštitu i spašavanje će i u narednom periodu nastaviti da kontinuirano prati situaciju na području Crne Gore i reaguje u skladu sa svojim nadležnostima", zaključuje se u saopštenju. 

Portal Analitika