Muzika

Salvador Sobral, pobjednik Evrovizije 2017, uspješno operisan

Portugalskom pjevaču Salvadoru Sobralu, podjedniku ovogodišnje Evrovizije je uspješno izvršena transplantacija srca  u bolnici Santa Kruz u Lisabonu i postoperativni tok se odvija „veoma dobro“.
Salvador Sobral, pobjednik Evrovizije 2017, uspješno operisan
rtve.es Izvor

Šef medicinskog tima koji  ga je operisao, Miguel Abekasis, objasnio je na press konferenciji da se Sobral nalazi na odjeljenju intenzivne njege, kako je i predviđeno i da se oporavlja „dobro“.

Abekasis je istakao da je Sobral veoma raspoložen i da iako će proces oporavka biti dug, vjeruju da će se moći u potpunosti vratiti normalnom životu

Kada je saznao da će biti neophodno da se podvrgne  transplantaciji, pjevač je poželio svom doktoru puno sreće i zamolio ga da se pusti klasična muzika, otkrio je hirurg.

Hospitalizovan od septembra ove godine

Sobral (27), je ušao u bolnicu u septembru ove godine i od tada je čekao na kompatibilni organ da bi se mogao podvrgnuti transplantaciji.

Proteklih mjeseci je stojao po strani od glasina i tekstova o svom zdravlju, koji su bili objavljivani u portugalskim i drugim inostranim medijima. Pružao je samo minimalne detalje o svojoj situaciji.

U septembru je najavio da se povlači sa scene zbog svog krhkog i delikatnog zdravstvenog stanja i održao koncert u Estorilu, oko 30km udaljenog od Lisabona, nakon ljeta koje je bilo puno zahtjevnih  nastupa.

Kompanija „Fado in a Box“ koja zastupa pjevača objavila je tokom oktobra tekst kritikujući lažne članke o Salvadoru, tražeći poštovanje njegovog privatnog života.

Upravo tokom njegovog učešća na Evrovizijskom takmičenju, postali su poznati njegovi problemi sa zdravljem, jer je morao da prenese dio nastupa na svoju sestru Luizu Sobral, koja je inače komponovala baladu "Amar pelos dois" (Ljubav za dvoje) koja je pobijedila na ovom takmičenju u maju 2017.

Portal Analitika