Fudbal

Real na PSG, Čelsi protiv Barse

Nokaut faza najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja na starom kontinentu počinje utakmicama 13. i 14. februara, a parovi su izvučeni danas u Nionu u Švajcarskoj. 
Real na PSG, Čelsi protiv Barse
Portal AnalitikaIzvor

Najviše predstavnika dolazi iz Premijer lige, te će svih pet ''Engleza'' snage okršati u osmini finala. Na dosadašnjim mečevima grupne faze mogli smo vidjet 306 golova, od čega je PSG postigao 25, oborivši Dortmundov prošlogodišnji rekord (21). Dodatno tome, Bešiktaš je postao prvi tim iz Turske lige koji je grupnu fazu okončao na prvom mjestu. Takođe ove godine oboren je još jedan rekord a za njega je zaslužan Kristijano Ronaldo koji je postao prvi igrač koji je na svakoj utakmici grupne faze postigao makar po jedan pogodak.

dqww7t-vwaeyijw

Današnjim žrijebom odlučeno e da će Juventus snage ukrstiti sa Totenhenom, dok će Bazel igrati protiv trenutno najjačeg tima Premijer lige - Mančester Sitija.

Dvostruki osvajač Lige šampiona, FC Porto igrače protiv petostrukog šampiona - Liverpula.

Sevilja kojoj je do sada najbolji rezultat četvrtfinale, pokušaće da savlada Junajted iz Mančestera dok će trenutni šampion, Real Madrid igrati protiv Pari Sen Žermena.

Šahtjor iz Donjecka koji je jedini ove godine pobijedio Siti, snage će ukrstiti sa Romom dok je Čelsiju kao protivnik izvučena Barselona.

Bajern iz Minhena će igrati sa Bešiktašom.

1112leDanas su izvučeni i parovi šesnaestine finala Lige Evrope.

Fudbaleri Crvene zvezde našeg Filipa Stojkovića igraće protiv CSKA iz Moskve, dok će rival Partizana za kojeg nastupaju crnogorski reprezentativci Nebojša Kosović i Marko Janković, biti Viktorija iz Plzena.

Stefan Savić sa Atletiko Madridom igraće protiv Kopenhagena, Nikola Vukčević sa Bragom ide na Marsej, dok će Adam Marušić sa Laciom imati težak zadatak protiv Viljareala.

Od zanimljivih mečeva izdvajaju se dueli Atalanta - Borusija, Napoli – Lajpcig i Lion – Sosijedad.

Parovi:

Marsej - Braga

Ostersund - Arsenal

Astana - Sporting Lisabon

Ludogorec - Milan

FCSB - Lacio

Partizan - Plzenj

Real Sosijedad - Salcburg

Lion - Viljareal

Crvena zvezda - CSKA Moskva

Napoli - Lajpcig

Seltik - Zenit

AEK - Dinamo Kijev

Spartak Moskva - Atletik Bilbao

Kopenhagen - Atletiko Madrid

Nica - Lokomotiva Moskva

Dortmund - Atalanta

Portal Analitika