Društvo

CRVENI ALARM: Na sjeveru olujni vjetar, snijeg…

Evropska mreža meteoroloških servisa objavila za danas crveni meteo alarm na sjeveru Crne Gore. Istovremeno, narandžasti meteo alarm važiće na jugu.
CRVENI ALARM: Na sjeveru olujni vjetar, snijeg…
Portal AnalitikaIzvor

Alarm je na snazi zbog jakog vjetra i obilnog snijega koji se očekuje. Sinoptičari za danas prognoziraju kišu i snijeg.

“Umjereno do potpuno oblačno, mjestimično sa kišom, u prvom dijelu dana u višim planinskim predjelima moguć i slab snijeg i susnježica. Više uslova za padavine u južnim i centralnim predjelima, ponegdje moguć pljusak i grmljavina, dok na sjeveru i sjeveroistoku zemlje očekuju se duži sunčani intervali. Vjetar povremeno pojačan i jak, na sjeveru na udare ponegdje veoma jak i olujni, južnih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha -5 do 8, najviša dnevna 2 do 15 stepeni”, navodi se u saopštenju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju. 

Crveni alarm znači upozorenje na vrlo opasne vremenske pojave. Prognozirane opasne vremenske pojave javljaju se izuzetno rijetko, a takvog su intenziteta da mogu uzrokovati veliku materijalnu štetu i biti vrlo opasne po ljude i životinje. Savjetuje se povećan oprez te stalno praćenje vremenske prognoze. Obavezno poštovanje savjeta i uputstava nadležnih državnih službi.

Portal Analitika