Društvo

Najviše kiše palo na Cetinju

Tokom subote najviše kiše palo je na području Cetinja, 141 litar po kvadratnom metru, rekao je meteorolog Dušan Pavićević i dodao da se padavine očekuju i narednih dana, ali u manjoj mjeri. 
Najviše kiše palo na Cetinju
PobjedaIzvor

Iz prijestonice su saopštili da je situacija uprkos kiši stabilna i da obilne padavine nijesu prouzrokovale plavljenje objekata.

Intervencije

- Služba zaštite i spašavanja prijestonice Cetinje tokom protekle noći i dana nije imala intervencija, ali su obilazili teren i pratili situaciju.

Sve službe prijestonice biće u pripravnosti i narednih dana u slučaju potrebe za intervencijama.

Stanje sa napajanjem električnom energijom je stabilizovano, dok je vodosnabdijevanje takođe uredno - saopšteno je iz prijestonice.

Dodaju da su radovi na ponoru već dali rezultate, pa je njegova upojna moć povećana, što se, kako su istakli, pokazuje ubrzanim oticanjem ogromne količine atmosferskih voda koje su se sa područja čitavog grada slivale ka Donjem Polju, čime se izbjegla moguć- nost poplava u tom dijelu grada.

Prema riječima Pavićevića, obilne padavine su i u Nikšiću gdje je palo 77 litara kiše po metru kvadratnom, dok je u Kolašinu izmjereno 55, a u Podgorici 44 litra.

- Na teritoriji Žabljaka pala su 32 litra, u Herceg Novom 12, u Baru i Ulcinju po sedam, a u Pljevljima pet - kazao je Pavićević agenciji Mina.

Udari vjetra

Prema njegovim riječima, bilo je veoma jakih udara vjetra duž obale i na sjeveru države. - Bilo je udara i do 100 kilometara na sat, u nizu primorskih mjesta, kao i na Žabljaku i u Pljevljima - kazao je Pavićević.

Kako je rekao, i narednih dana se može očekivati kiša, ali u manjoj mjeri.

- Biće i snijega, ali će preovlađivati južni vjetar. Na sjeveru povremeno veoma jak, a u ostalim predjelima umjeren do jak - zaključio je Pavićević.

Pobjeda

Portal Analitika