Kultura

Shameless, S08E05: Rukovanje sijalicama

Kako mali Lijam može da položi školski test u privatnoj školi? Kako, kada učitelj zahtijeva da dijete podignuto u kući Galagera napiše definiciju budoara? Kako, kad je nesretni Lijam odrastao u rupi u kojoj često nije ni bilo vrata na klozetu, ni ispravne WC šolje, a kamoli prostorije za uljepšavanje? 
Shameless, S08E05: Rukovanje sijalicama
ObjektivIzvor

Frensis Galager brani Lijamova prava, jednim okom prateći zbunjenu direktoricu škole, a drugim zgodnu buržujku koja ga očarano gleda iz prikrajka. I prije nego što ste rekli „kristal met“, Frensis je ponovo spasio jednu od rijetkih prosječnih epizoda serije „Shameless.“

Frensisovo spasavanje Lijamovog obrazovanja bilo je hajlajt nastavka u kom su se Galageri većinom vrtjeli oko viđenih problema. On tvrdi sinu da je provalio kako funkcionišu klasna pravila. Dok mu čita „priču za laku noć“ – vojni klasik „The Roots of Strategy“ Tomasa Filipsa – već vam je žao jadnih buržuja.

Prvo predavanje buržujskoj klasi održano je kada je jedna od majki iz Lijamove škole došla da posjeti Frensisa na poslu. Stari namazanko, svjestan koliko se žene poput nje pale na ljude koji idu protiv sistema i nemaju dosadni, sređeni život kakav je njen, počeo je da priča čime umije da rukuje – od alatki, do sijalica.

Gledajući njegove radničke ruke, buržujska „sijalica“ se upalila. Tokom divljačkog seksa u prodavnici, Frensis je stvarno dokazao da odlično rukuje „sijalicama“. Kada joj je rekao da zarađuje 2.000 dolara godišnje i ne plaća porez, uslijedio je orgazmični vrisak. Kakve li samo lekcije čekaju buržuje u nastavku serije? Plašimo se čak i da razmišljamo o tome... M. I.

 

FOTO: ew.com

Portal Analitika