Kultura

The Walking Dead, S08E07: Bijesno pile

Kirkman i Nikotero dali su Judžinu krajnje nezahvalnu ulogu. Lako može da se dogodi da mali genije postane najomraženiji lik u serijalu 
The Walking Dead, S08E07: Bijesno pile
ObjektivIzvor

Fanovi serijala „The Walking Dead“ tokom osme sezone nijesu imali šansu da prate nekog od likova koji na kraju krajeva nije tako važan. Jedan od takvih protagonista je Judžin - mali genije koji laže i pegla svakoga od kada se pojavio u četvrtoj sezoni. Ipak, Robert Kirkman i Greg Nikotero dali su mu važnu i krajnje nezahvalnu ulogu ove sedmice. Lako može da se dogodi da Judžin postane najomraženiji lik u serijalu – uprkos oštroj konkurenciji.

U sedmoj epizodi, Judžin je dobio šansu da se okrene starim prijateljima i izda Nigana, time dokazujući da možda nikada nije ni mijenjao stranu.

Dvajtove prijetnje, razgovor sa ocem Gabrijelom i sjećanje na Sašu – sve je to nedovoljno da Judžin odustane od one stare „misli samo na sebe“. Iako je mnogo puta izgledao ljutito i bijesno u moru opšte nervoze, Judžin je ipak samo jedno malo, lajavo, bijesno pile. Pitanje je da li bi možda efektnije pomogao Niganu da Deril, Tara i Morgan nemaju stav „da završimo ovo već jednom“.

Dok se iza kulisa vodio specijalni Derilov rat, Rik je pokušavao da shvati što čudnjikava Gledis želi od njega. Nakon tupog fotografisanja njegovog polunagog tijela, vidjeli smo da se Gledis samo igrala. Dovela mu je famoznog metalnog zombija, spremna je da uživa u njegovom mučenju.

Međutim, Riku je dosta svega. Nakon što ubija zombija i nekoliko njenih podanika, hvata Džedis, pokazujući još jednom da je kasno za igrice. Vrijeme je da mu se pridruži u borbi protiv Nigana. Gledis se ovog puta ne predomišlja. Prihvata ponudu i odlazi sa Rikom kod Spasilaca, očekujući da sve bude kako joj je obećao. Ipak, situacija je sada krajnje drugačija. Pitanje je hoće li se Gledis zadržati uz Rika.

Sedma epizoda bila je krajnje zanimljiva. Filovana standardnim moralnim dilemama, bezobraznim tenzijama i krajnje dosadnjikavim replikama, otvorila je nova vrata pandorine kutije.

Ipak, ako pandorinu kutiju zamislimo kao palatu Spasilaca i Nigana, onda možemo da smatramo da su vrata za sada zatvorena. Nigan koji se konačno otarasio zombija koji su služili Riku kao (ne)živa ograda, sada slobodno može da ušeta u druga borbena polja. Ako krenemo od trejlera naredne epizode, u finalu polusezone naredne sedmice, Niganovo prvo polje biće sigurno Aleksandrija - a tamo ga čekaju krajnje nespremni Karl, Mišon i ostatak ekipe... L. M.

 

FOTO: amc.com

Portal Analitika