Košarka

''Panterima“ pokazati zube

Nema boljeg, ali ni težeg testa za lidera Budućnost Voli u mečevima u kojima su Podgoričani favoriti u ABA ligi, od večerašnjeg (21 h) gostovanja FMP-u u Železniku. ,,Panteri“ su bez poraza na svom terenu i četvrti, sa legitimnim plej-of ambicijama! Paradoksalno, crnogorskog šampiona večeras očekuje vjerovatno teži meč od onog u srijedu, protiv prebogatog Hapoela sa brojnim američkim zvijezdama. Srpski vicešampion, talentovani tim predvođen iskusnijim plejmejkerom Filipom Čovićem je ekipa koja igra žestoko, agresivno, strpljivo i znalački.
''Panterima“ pokazati zube
ArenaIzvor

 O motivu FMP-a ne treba mnogo govoriti - dovoljno je reći da je klub praktično drugi tim šampiona ABA Crvene zvezde, koja želi što prije opet na vrh. Rival je odmorniji, pripremao se cijelu sedmicu za duel. Tako će se Budućnost Voli večeras naći među ,,mnogo mačeva“, desetkovana naigranjem Suada Šehovića, vjerovatno ni Danila Nikolića (povreda koljena). ,,Panterima“ mladi tim Aleksandra Džikića želi da ponosno ,,pokaže zube“. - Domaćin je sigurno jedan od najstabilnijih klubova u ABA. Ima potrebne uslove za rad, godinama je u prilici da selektira vrlo talentovane igrače. Ove sezone su u grupi timova koja igra jedanput sedmično, sto znači da imaju vremena za pripremu za svakog protivnika, dovoljno vremena za rad i za odmor.

Važan dio ekipe ima kontinuitet zajedničkog igranja, ljetos su pridodati iskusni igrači, tako da njihov trenutni plasman ne može da bude nikakvo iznenađenje - rekao je trener Budućnost Volija Aleksandar Džikić. Džikić nema dilemu, glavni je cilj zaustaviti organizaciju napada FMP-a koji ide preko plejmejkera Filipa Čovića. - Igračka hijerarhija u timu je potpuno jasna, način igre prati atletske sposobnosti ekipe, četiri puta su bili domaćini i u svojoj dvorani nemaju poraz u dosadašnjem dijelu sezone. Biće vrlo vazno iskontrolisati njihov napad i skok u odbrani - rekao je Džikić. Očekuje se dobra igra centarske linije - a zbog lakše povrede Filipa Barovića koji će ipak vjerovatno nastupiti, pod dodatnim opterećenjem biće mladi crnogorski centar Zoran Nikolić.

- Naš sljedeći protivnik je kvalitetan, dobro popunjen na svim pozicijama. Spremni smo za tešku utakmicu svih 40 minuta. Biće potrebna koncentracija u odbrani njihovog pikenrola - jasan je Nikšićanin Nikolić, naš reprezentativac. Budućnost Voli simbolično ima priliku da polusezonu trijumfalno zaokruži u dvorani u kojoj je, u nesportskim okolnostima i pod velikim pritiskom sa tribina, izgubila u majstorici polufinala ABA lige od Crvene zvezde u martu.

Takođe, budući da se radi o početku serije od četiri gostovanja u svim takmičenjima, utakmica je izuzetno važna i iz psihološkog aspekta. Uspjeh na ovoj, evropskoj i ABA turneji, mogao bi ,,plave“ i definitivno lansirati ka kandidaturi za titulu. A poraz od FMP-a vjerovatno bi ih na tabeli odmah spustio iza Crvene zvezde... Zato svi u taboru Podgoričana znaju, koliko je ovo važna utakmica.

Portal Analitika