Kultura

Predstavljanje novog filma i predavanje o filmskom i TV turizmu

Desk za Kreativnu Evropu Ministarstva kulture, u saradnji s Filmskim centrom Crne Gore, prirediće u ponedjeljak MEDIA dan u EU info centru u Podgorici u podne.
Predstavljanje novog filma i predavanje o filmskom i TV turizmu
MK/Portal AnalitikaIzvor

Kako ističu iz Ministarstva kulture, tokom MEDIA dana biće riječi o konkursu za razvoj filmskih projekata, smjernicama za pripremu aplikacionog paketa, iskustvima makedonskog kinematografskog sektora... Biće prezentovan crnogorski projekat dugometražnog igranog filma „Poslije zime“, koji je ove godine podržan kroz navedeni fond EU, te održano predavanje „Film i televizija kao kreativne industrije - značaj filmskog i televizijskog turizma“.

Na Info danu govoriće: koordinator potprograma MEDIA i savjetnik za audiovizuelne djelatnosti u Ministarstvu kulture Ilija Subotić, direktor Filmskog centra Crne Gore Sehad Čekić, rukovodilac MEDIA Deska Makedonije Vladimir Stojčevski, direktor produkcije Artikulacija iz Podgorice Ivan Đurović, i direktor RED Production-a iz Beograda Miloš Đukelić.

- Kao dio najvećeg fonda EU za kulturu, potprogram MEDIA namijenjen je pružanju finansijske podrške razvoju, distribuciji i promociji evropskih filmova, kao i audiovizuelnoj industriji, u kojem Crna Gora učestvuje od 2015. godine u cilju unapređenja sektora kinematografije u cjelini - podsjećaju iz Ministarstva kulture.

Portal Analitika