Politika

Mjesni i opštinski odbori plebiscitarno za Đukanovića

Mjesne i opštinske organizacije Demokratske partije socijalista zatražile su plebiscitarno da kandidat za predsjednika države bude predsjednik te partije Milo Đukanović, saznaje Pobjeda.
Mjesni i opštinski odbori plebiscitarno za Đukanovića
PobjedaIzvor

Više izvora lista iz vrha DPS-a je saopštilo da će sjednica Glavnog odbora, na kojoj će ova partija odrediti svog kandidata za predsjedničke izbore, biti održana do kraja ovog mjeseca.

Aklamacija

U DPS-u je stav jednoglasan na svim nivoima - kandidat za predsjednika trebao bi biti isključivo Milo Đukanović, jer bi jedino on mogao da obezbijedi pobjedu već u prvom krugu predsjedničkih izbora. Stav mjesnih i opštinskih odbora je po tom pitanju plebiscitaran, kao i baze DPS-a koja aklamacijom podržava kandidaturu Đukanovića, kazalo je Pobjedi više izvora iz najjače crnogorske partije. Prema Statutu DPS-a, nakon sprovedene stranačke procedure, odluku o kandidatu te partije za predsjednika Crne Gore, donosi Glavni odbor.

Đukanović se u ranijim izjavama nije izjašnjavao da li će biti kandidat za predsjednika. Na direktno pitanje da li će se kandidovati, Đukanović je rekao da ne vjeruje da nekom treba dokazivati da se čovjek, baveći se 20 godina jednim poslom umori, ali i podvukao da ,,za njega ne postoji preči interes, ukoliko se pokaže da postoji realna potreba države Crne Gore“.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika