Društvo

Članovi Radio kluba “Podgorica“ posjetili Resursni centar

Decembar je Međunarodni mjesec mladih radio-amatera tokom kojeg se širom svijeta sprovodi akcija Yongster On The Air (YOTA). U ovoj planetarnoj akciji iz naše zemlje učestvuju Savez radio-amatera Crne Gore i mladi radio-amateri Katarina Popović iz Cetinja i Dejan Bešović iz Podgorice. Njima je Agencija za elektronske komunikacije izdala odgovarajuća odobrenja sa specijalnim YOTA pozivnim znacima. U okviru YOTA aktivnosti Savez radio-amatera Crne Gore je planirao niz aktivnosti za mlade koje će se realizovati tokom decembra. Tako su danas članovi Radio klubaPodgorica“ bili u gostima u Resursnom centru za djecu i mlade u Podgorici. 
Članovi Radio kluba “Podgorica“ posjetili Resursni centar
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
Portal AnalitikaIzvor

To je jedina ustanova u Crnoj Gori internatskog tipa  u kojoj žive i školuju se mladi sa invaliditetom. Kako je saopšteno iz Saveza radio-amatera, druženje sa mladima u Resursnom centru je proteklo lijepo.

- U njihovoj društvenoj sobi smo instalirali KT i UKT-FM radio stanice, preko kojih smo održali nekoliko veza sa pozivnim znakom 4O0YOTA, a kroz pripremljenu prezentaciju smo  predstavili razne radio-amaterske aktivnosti. Pitanja je bilo puno, očigledno se svima veoma dopalo to što su vidjeli i čuli. Sa upravom ustanove  je dogovoreno da se ispita mogućnost da se u samom Centru formira sekcija kluba za koju bi Savez radio-amatera obezbijedio potrebnu opemu a naši instruktori organizovali kurs za obuku za radio-amatere N klase, dok bi Resursni centar pripremio odgovarajući prostor – navodi se u saopštenju dostavljenom našem portal.

Portal Analitika