Društvo

Dogovorena i izgradnja sportskih terena u Gusinju

Crnogorska dijaspora realizuje brojne projekte i akcije usmjerene na Crnu Goru, saopšteno je na manifestaciji Veče dijaspore 2017 u Njujorku, koju organizuje udruženje Euro Gusinje. 
Dogovorena i izgradnja sportskih terena u Gusinju
Portal AnalitikaIzvor

Pored toga, projekat  izgradnje sportskih terena u okviru OŠ “Džafer Nikočević” u Gusinju, a koji je inicirala fondacija "Gusinje", će se nastaviti. Pripremne aktivnosti su u toku, a ukoliko se budu realizovale planiranom dinamikom, projekat će biti završen do kraja 2018. godine. To zaključeno tokom posjete ministra prosvjete dr Damira Šehovića Sjedinjenim Američkim Državama od 2. do 7. decembra.

Govoreći na manifestaciji Veče dijaspore 2017 u Njujorku, Šehović se pred nekoliko stotina naših iseljenika koji su prisustvovali manifestaciji, a koju tradicionalno uspješno organizuje udruženje Euro Gusinje, zahvalio crnogorskoj dijaspori na nesebičnoj podršci koju pruža Crnoj Gori i brojnim projektima koji su su zahvaljujući njoj realizovani, posebno u opštinama Gusinje i Plav. Iskazao je i očekivanje da će i u narednom periodu biti sprovođene slične aktivnosti. 

Ministar je podsjetio na posvećenost Vlade ravnomjernom regionalnom razvoju, kao i ukazao na brojne kapitalne projekte koji se realizuju u Crnoj Gori, sa posebnim akcentom na preko 2 miliona eura koliko je kapitalnim budžetom za narednu godinu predloženo za opštine Plav i Gusinje.

Ministar Šehović se, u okviru posjete, u Generalnom konzulatu Crne Gore susreo i sa predstavnicima fondacije "Gusinje" i imao više sastanaka sa brojnim predstavnicima crnogorske dijaspore. Tokom ovih susreta bilo je riječi o uspostavljanju tješnje saradnje u vezi sa obrazovnim potrebama naših iseljenika u smislu jačanja veza sa matičnom državom, te o potencijalnim ulaganjima u obrazovnu infrastrukturu Crne Gore. Sastancima su prisustvovali generalni konzul u Generalnom konzulatu Crne Gore u Njujorku Željko Stamatović, predsjednica opštine Gusinje Anela Čekić, kao i konzul Amer Cikotić.

 

 

 

Portal Analitika