Društvo

Sprave za trening na 16 lokacija

U Podgorici su, u prethodnom periodu, na 16 lokacija postavljene sprave za trening na otvorenom.
Sprave za trening na 16 lokacija
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
Portal AnalitikaIzvor

Iz PG Biroa je saopšteno da su radnici Agencije za stanovanje u prethodnom periodu izvršili postavljanje multifunkcionalne sprave za trening na otvorenom na Dajbabskoj gori.

"Na taj način, na 16 lokacija u gradu su do sada postavljene ove sprave koje predstavljaju pravu malu teretanu na otvorenom, obzirom na mogućnosti koje pruža u pogledu vježbanja. Sprave su radionički izrađene i pripremljene od strane Agencije za stanovanje. Cilj je da se na relativno malom prostoru stvore što bolji uslovi za vježbanje i rekreaciju naših sugrađana. Projekat ugradnje multifunkcionalih sprava za 'street workout', odnosno ulično vježbanje, biće nastavljen i u narednom periodu, na različitim lokacijama u Podgorici. U narednim danima s obzirom da su najavljene nepovoljne vremenske prilike radionički će se vršiti izrada multifunkcionalnih sprava, koševa i golova", saopštio je PG Biro.

Na poligonu u Dinoši postavljena su dva komplet koša, dok će sjutra biti postavljeni koševi na poligonu u Vuksanlekićima.

"Radionički se pripremaju i golovi za mali fudbal koji će biti postavljeni takođe na poligonu u Dinoši. Glavni grad i Agencija za stanovanje već nekoliko godina unazad, posebnu pažnju posvećuju uslovnosti i bezbjednosti sportskih poligona u Glavnom gradu i gradskim opštinama, tako da je u prethodnom periodu na više desetina sportskih poligona ograđeno ili su vršene popravke postojećih ograda poligona, izvršena je izrada i ugradnja mobilijara: golova, koševa, tabli, a takođe svakodnevno nam stižu nove prijave za opravku oštećenog mobilijara", navode iz PG Biroa.

Portal Analitika