Crna hronika

Danilovgrad: Uhapšeno jedno lice, oduzeti oružje, droga i vozila

Službenici podgoričkog Centra bezbjednosti su zajedno sa pripadajućim Odjeljenjem bezbjednosti Danilovgrad, uz podršku Posebne jedinice policije, a u koordinaciji Sektora kriminalističke policije, u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa danas izvršili pretrese deset stanova na deset lokacija koje koriste 12 lica. Jedno lice je lišeno slobode. Pronađeni su i oduzeti oružje, droga, sredstva komunikacije i vozila.
Danilovgrad: Uhapšeno jedno lice, oduzeti oružje, droga i vozila
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Uprave policije, pretresi su izvršeni u deset stanova koje koristi 12 lica na području Danilovgrada, i to lica: D.F, G.M, J.K, D.K, V.P, D.P, V.R, V.Đ, R.V, K.S, M.G. i N.G. Pretresi stanova i drugih prostorija su izvršeni u koordinaciji sa nadležnim tužiocem, a nakon pribavljanja naredbi od strane sudije za istragu. Navedene aktivnosti su, kažu iz policije, rezultirale pronalaskom sljedećih predmeta i stvari: puška, veća količina municije, određena količina materije za koju se sumnja da je marihuana, sredstva za korišćenje marihuane, vage za precizno mjerenje, 12 mobilnih telefona i tri putnička motorna vozila – VW Golf VI, VW Golf VII i džip Range Rover.

- Jedno lice, J.K. (40) iz Danilovgrada je lišeno slobode. On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija – navode iz Uprave policije.

U aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminal,a a koje koordinira Sektor kriminalističke policije, službenici Uprave policije su u 13 akcija koje su sprovedene od početka oktobra, uključujući i današnju akciju, izvršili pretrese na 195 lokacija na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju.

Portal Analitika