Društvo

Osam godina Portala Analitika

Osnovani smo prije tačno osam godina, 7. decembra 2009. Danas smo, prema Alexi, najčitaniji informativni portal u Crnoj Gori.
Osam godina Portala Analitika
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
Portal AnalitikaIzvor

Počeli smo skromno, od malene redakcije, čiji je glavni i odgovorni urednik i izvršni direktor bio Draško Đuranović, a programski direktor Lazar Mišurović. Čitaoce su svakog dana o najaktuelnijim događajima širom zemlje i svijeta informisali Gordana Borović, Ivan Kern, Predrag i Nenad Zečević, Kristina Jerkov i Bojan Šuković.

Danas smo prepoznatljivi širom regiona kao respektabilni informativni portal na čijem čelu su direktorica Tinka Đuranović, glavni i odgovorni urednik Predrag Zečević, njegova zamjenica Vesna Rajković-Nenadić. Redakciju još čine Ivan Kern, Kristina Jerkov, Ana Popović, Željko Vukmirović, Siniša Goranović, Nikola Dragaš, Luka Đurić i Ivona Drobnjak.

- Već više od godinu Poral Analitika je prvi na listi crnogorskih, ali i regionalnih informativnih sajtova. Prema današnjim podacima renomiranog svjetskog sajta za mjerenje posjećenosti - Alexa.com, naš sajt portalanalitika.me je četvrti na nacionalnoj rang listi za Crnu Goru. Ispred nas su društvena video platforma YouTube i dva sajta Gugl (Google) pretraživača - lokalni (Google.me) i globalni (Google.com). I dalje smo ispred najpopularnije društvene mreže Facebook i otvorene enciklopedije Wikipedia koje su na petom odnosno sedmom mjestu – kazao je glavni i odgovorni urednik Portala Analitika Predrag Zečević.

Iza nas su i ovog puta sajt Vijesti.me - na šestom mjestu, zatim CdM.me na osmom, a slijedi još jedna društvena mreža Instagram.com na devetom, te portal i provajder Yahoo.com.

Među prvih 20, iza nas su ostali i informativni portali Blic.rs i Kurir.rs na 15. odnosno 16. mjestu.

Podsjećamo, Alaxa je generički analitički sajt koji pripada Amazon grupi, a sajtove rangira prema jednomjesečnom internet saobraćaju. To znači da se pozicije svakog mjeseca mogu promijeniti, jer se izračunavaju kombinovanjem prosječnog broja posjetilaca tokom jednog dana i broja pregleda stranica mjesec dana unazad. Sajt sa najvećim brojem ovako kombinovanih posjeta i pregleda je na prvom mjestu liste.

0712alexa
Portal Analitika