Fudbal

Engleski klubovi za istoriju Lige šampiona

Prvi put u istoriji jedna liga imaće čak pet predstavnika u nokaut fazi Lige šampiona, a to je Premijer liga, pošto su grupnu fazu prošli Mančester Siti, Mančester Junajted, Čelsi, Liverpul i Totenhem.
Engleski klubovi za istoriju Lige šampiona
SportklubIzvor

Na taj način, engleski klubovi su postavili novi rekord, pošto nijedna zemlja prethodno nije imala pet klubova među 16 u elitnog takmičenja.

Trenutno vodeći tim Premijer lige Mančester Siti prošao je dalje kao pobjednik grupe F, uprkos porazu od Šahtjora sa 2:1. Na isti način dalje su prošli i Junajted, koji je to učinio u utorak, Spursi i 'Redsi'.

Izabranici Jirgena Klopa su deklasirali moskovski Spartak na "Enfildu" sa 7:0, dok je Totenhem sa 3:0 pobijedio Apoel i prošao dalje ispred Reala, aktuelnog šampiona Evrope.

Jedini engleski klub koji nije prošao dalje kao pobjednik grupe je Čelsi, aktuelni šampion Premijer lige, koji je morao da se zadovolji drugim mjestom poslije remija sa Atletikom u utorak veče.

Zanimljivo je da je ova sezona prva u kojoj Engleska uopšte ima pet predstavnika, a takav je slučaj zahvaljujući trijumfu Junajteda u Ligi Evrope prošle sezone. 

Ovo je ujedno prva sezona poslije tri godine u kojoj su svi engleski klubovi izborili plasman dalje. 

Žrijeb za nokaut fazu elitnog takmičenja biće održan 11. decembra.

Portal Analitika