Crna hronika

Baošiću će se ponovo suditi

 Apelacioni sud ukinuo je presudu kojom je Dragoje Baošić osuđen na deset godina i deset mjeseci zbog ubistva Jovana Kosaća 14. septembra 2014. godine u diskoteci ,,Kaza“ u Igalu. Prvostepenu presudu izrekla je sutkinja Višeg suda Vesna Moštrokol. 
Baošiću će se ponovo suditi
PobjedaIzvor

Istom presudom Dragan Bigović je osuđen na desetomjesečnu robiju, jer je pomogao Baošiću da pobjegne nakon ubistva.

Prema navodima prvostepene presude, sud je odbacio stav tužilaštva da je ubistvo počinjeno sa umišljajem. Vijeće sudija Višeg suda ocijenilo je da je okrivljeni Baošić 14. septembra 2014. oko 01.30 časova u Igalu u diskoteci ,,Kaza”, prekoračenjem nužne odbrane ispalio više hitaca prema Kosaću što nije bilo neophodno.

- Okrivljeni Baošić je odbijao napad Jovana Kosaća od Milana i Dragana Bigovića. Prema izjavama svjedoka, prvi u diskoteku je ušao Milan Bigović, kojeg je Kosać udario pesnicom u lice tek što je zakoračio u noćni klub. Iz iskaza svjedoka proizilazi da je Dragan Bigović priskočio da odbrani brata.

Sud je svoju tvrdnju temeljio na snimku kamere koja je zabilježila da je Kosać sjedio na stolici odmah do ulaza u diskoteku, te da je nasrnuo i udario Milana Bigovića, koji je pao. Na snimku se moglo vidjeti i kako se Baošić na vratima diskoteke pojavljuje sa pištoljem.

- Baošić je odbijao stvaran i ozbiljan napad Kosaća na Milana i Dragana Bigovića. Okrivljeni je ispalio četiri hica, što nije bilo neophodno u ovoj situaciji. Prvim hicem ga je onesposobio, pogodivši ga u ruku, pa nije bilo potrebe da ispaljuje još tri hica - pojašnjeno je u presudi.

Sa druge strane, u žalbi na ovu presudu zastupnik optužnice Lepa Medenica je navela da je presuda nelogična, nejasna i nerazumljiva, te i da je Kosać kao radnik obezbjeđenja u diskoteci htio da kontroliše i zaustavi Dragana Bigovića, nakon čega je došlo do fizičkog sukoba. 

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika