Društvo

Zabjelčani ponovo bez fiksnog, interneta i Extra TV-a

Nakon što su ekipe Telekoma prošle sedmice, uprkos olujnom nevremenu i otežanim uslovima, ulaganjem velikih napora i uz asistenciju policije uspjele da saniraju veliki dio štete koja je pričinjena na infrastrukturi u Jerevanskoj i povežu oko 820 korisnika na mrežu, kablovi su danas ponovo prekinuti pa su korisnici sa Zabjela ponovo ostali bez servisa fiksne telefonije, interneta i Extra TV-a.
Zabjelčani ponovo bez fiksnog, interneta i Extra TV-a
Portal AnalitikaIzvor

Zabjelčanin Vanja Đurišić, koji se sa Glavnim gradom spori oko zemlje u tom dijelu grada, prošlog puta je onemogućavao radnicima da saniraju kvar na kablovima.

Đurišić tvrdi da ne zna ništa o današnjem prekidanju kablova, iako se na fejsbuk stranici Podgorički vremeplov pojavilo obavještenje da je on prekinuo kablove motornom šegom.

Nepunih petnaest minuta nakon što su Telekomovi zaposleni i policija u petak napustili teren, prijavljeno je da je više lica počelo kopanje na mjestu sanacije, očigledno s namjerom da ponovo pričine štetu na infrastrukturi.

Blagovremenom reakcijom policije, spriječeno je ponovno kidanje kablova, a Telekom je podnio četvrtu po redu krivičnu prijavu.

Podsjetimo, mještanin Zabjela Vanja Đurišić, koji se sa Glavnim gradom spori oko zemlje u tom dijelu grada, prošlog puta je onemogućavao radnicima da saniraju kvar na kablovima.

U nedjelju je prijavljen još jedan pokušaj oštećenja infrastrukture na istoj lokaciji i podnijeta još jedna krivična prijava.

Policija je ponovo blagovremeno reagovala i spriječila dalja oštećenja. Kablovi tom prilikom nijesu prekinuti, s tim što su polomljene zaštitne cijevi, i prethodno raskopana zaštitna armatura.

Danas su u 14.45 kablovi ponovo prekinuti na istoj lokaciji i korisnicima sa Zabjela je ponovo onemogućeno korišćenje servisa.

"Radovi u Jerevanskoj će biti nastavljeni u najkraćem mogućem roku i kada se za to ponovo obezbijede uslovi i asistencija policije, kako bi omogućili nesmetano korišćenje servisa za sve korisnike sa Zabjela. Zbog postojanja očigledne namjere da uprkos radovima na sanaciji, kablovi ponovo budu prekinuti i servisi onemogućeni za gradjane Zabjela, Telekom radi na implementaciji trajnog tehničkog rješenja kako bi se izbjegle dalje neprijatnosti za korisnike i kompaniju. Napominjemo da je Telekom za velik broj korisnika sa Zabjela prethodno omogućio besplatne zamjenske servise, uslugu “TV za sve” i mobilni internet, a jedan broj korisnika prebačen je na optiku, pa mogu nesmetano koristiti sve servise kao i ranije", navode iz Telekoma. 

Kao što je najavljeno, korisnicima će biti omogućeni besplatni servisi u trajanju od mjesec, a njihovi računi biće umanjeni za period u kojem nijesu mogli koristiti servis.

Kompanija je otvorila i posebne besplatne telefonske linije: 067551100, 067551133 i 067556699 (besplatni pozivi iz Telekom mreže) kako bi korisnicima sa Zabjela omogućili da u svakom trenutku mogu dobiti najnovije informacije vezano za rješavanje ove situacije.

Foto: Volim Podgoricu

Portal Analitika