Društvo

Pokrenut postupak za razrješenje Ivanovića

Administrativni odbor pokrenuo je postupak razrješenja člana Savjeta Agencije za elektronske medije Darka Ivanovića, zbog kršenja Zakona o sprječavanju korupcije.
Pokrenut postupak za razrješenje Ivanovića
Portal AnalitikaIzvor

Sjednici je prisustvovao Boris Raonić iz Građanske alijanse, koji je članovima Odbora kazao da posjeduje dokumentaciju o tome da Ivanović nije prekršio zakon, već da je u pitanju greška.

Odbor će saslušati Ivanovića 12. decembra. Odbor je, kako se navodi, na današnjoj sjednici odlučio da pokrene postupak nakon upoznavanja sa Odlukom Agencije za sprječavanje korupcije od 29. septembra.

“Tom Odlukom je utvrđeno da je Ivanović, kao javni funkcioner prekršio članove 11 i 13 Zakona o sprječavanju korupcije, na način što je nakon isteka zakonom propisanog roka, istovremeno sa javnom funkcijom obavljao i dužnost ovlašćenog zastupnika u privrednom društvu „Agencija medija N-Gage“ Podgorica”, kaže se u obrazloženju.

Odbor je odlučio da za narednu sjednicu uputi poziv Ivanoviću, na izjašnjavanje o okolnostima u vezi sa tim.

Odbor, u okviru nastavka postupka imenovanja kandidata za jednog člana Državne izborne komisije (DIK) iz reda predstavnika civilnog društva, nevladinog sektora i univerziteta, nije utvrdio Predlog odluke o imenovanju jednog člana DIK-a.

Kako je saopšteno, po četvrtom ponovnom Javnom konkursu od 14. septembra, kandidat Vladimir Bošković nije dobio potrebnu većinu glasova prisutnih članova Odbora.

Portal Analitika