Društvo

Posjeta delegacije MUP-a Republike Moldavije crnogorskom MUP-u

Saradnja ministarstava unutrašnjih poslova Crne Gore i Republike Moldavije je vrlo dobra, a biće dodatno unaprijeđena potpisivanjem Sporazuma o saradnji u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, poručeno je tokom današnje posjete povodom usaglašavanja teksta ovog Sporazuma.
Posjeta delegacije MUP-a Republike Moldavije crnogorskom MUP-u
Portal AnalitikaIzvor

U konstruktivnoj razmjeni mišljenja, sagovornici su napravili osvrt i na iskustva u oblasti sektorske budžetske podrške napominjući da je Ministarstvo unutrašnjih poslova prva institucija u Crnoj Gori koja je dobila ovu vrstu podrške od Evropske unije, te da je sistem pomoći u velikoj mjeri izgrađen na osnovu moldavskog iskustva.

Na sastanku je izraženo obostrano uvjerenje da će potpisivanje ovog Sporazuma doprinijeti efikasnijem odgovoru na izazove sa kojim se obje zemlje suočavaju u ovoj oblasti, kao i da partnerski odnos postoji u svim pitanjima od zajedničkog interesa.

Crnogorsku stranu predvodile su sekretarka MUP-a Vesna Brajović i generalna direktorica Direktorata za međunarodnu saradnju i evropske integracije Tanja Ostojić, dok je na čelu moldavske delegacije bio državni sekretar MUP-a Republike Moldavije Mihail Beregoi.

Portal Analitika