Košarka

Odigrano drugo kolo B grupe Bemax lige OŠ

Sve veća drama, sve veća uzbuđenja, ali i želja za pobjedom. Sa jedne strane nevjerovatno oduševljenje, a sa druge suze. Ali, ono što je najvažnije jeste da se iz utakmice u utakmicu vidi sve više dobrih poteza, sjajnih koševa, a glavni aduti svih ekipa pokazuju sve veći potencijal. Baš zbog toga i navijači, kojih je sve više, s razlogom su aplauzom ispratili sve igračice.
Odigrano drugo kolo B grupe Bemax lige OŠ
ArenaIzvor

Baš zbog toga pokazuje se da je ova liga izuzetno pozitivna priča, koja je u interesu ženske košarke, a s obzirom da je takmičenje organizovano na vrhunskom nivou, sve djevojčice već se osjećaju kao profesionalke. Zato i ne čudi što se sada sa nestrpljenjem očekuje naredni meč…

Čestitke zaslužuju i igračice Budućnost Bemaxa, koje su i pored činjenice da ih u popodnevnom terminu očekuje nastup u WABA ligi U15 sa velikom željom nastupale za svoje škole, a posebno se istakla Žana Tatar, koja je dominirala u derbiju kola.

- Ovo je stvarno sjajna priča. Mislim da je ovo nešto najpozitivnije što napravljeno u posljednje vrijeme. ŽKK Budućnost Bemax i ranije se trudimo, tokom akcije ,,Igraj za Budućnost” da animira što više djevojčica školskog uzrasta, ali ovako organizovano tamičenje je zaista pun pogodak. Iako je liga tek krenula, već se nekoliko djevojčica izdvojilo, mnoge pokazuju određeni potencijal i sigurna sam da ćemo za nekoliko godina moći da kažem za neku našu reprezentativku da je igrala u ovoj ligi. To bi bila najveći uspjeh, a sigurna sam da će tako biti – kazala je Dubravka Nina Kovačević, nastavnica u OŠ ,,Pavle Rovinski”.

P. Rovinski 23
Sutjeska 31

PAVLE ROVINSKI: Elena Kostić, Erna Ličina, Maša Milić, Tara Vukašinović, Jovana Filipović, Lina Bektešević, Ana Cicmil 6, Anja Šebek 2, Mia Kiković, Ana Gazivoda, Jovana Sekulović 6, Ivana Vujošević 7, Ana Marija Dašić 2.
SUTJESKA: Tijana Azarić, Ivona Đikanović 2, Sofija Jovović, Žana Tatar 20, Lana Malbaški, Manja Manojlović, Staša Radunović, Bojana Bošković, Hana Miličković, Mia Popović, Lara Jovanović, Nikolina Vukčević 7, Adrijana Albijanić, Nastasija Vujačić 2, Maša Asović.

Duel ekipa koje su prikazale najbolju igru u prvom kolu opravdao je epitet derbija kola. U veoma zanimljivom i neizvjesnom meču Sutjeska je uspjela da trijumfuje, a pobjedom protiv jedne od najboljih ekipa iz grupe B jasno je pokazala da je spremna za da se bori za čelnu poziciju. Sutjeska je predvođena Žanom Tatar i Nikolinom Vukčević bolje otvorila meč, ali se Pavle Rovinski brzo vratio, a tri i po minuta prije kraja bilo je 21:21. Ali, nakon tajm-auta Marije Nišavić Sutjeska je napravila seriju 10:2 (Tatar vezala šest poena) i tako stigla do još jedne ubjedljive pobjede.

Š. Makarije 30
21. maj 10

ŠTAMPAR MAKARIJE: Nina Račeta 2, Nađa Petrić, Itana Mirović, Neda Stajović, Iva Radević 16, Tea Radulović, Lana Đerić, Tara Popović 4, Una Zdravković, Ksenija Martinović, Atina Radević 8, Sara Stojović.
21.MAJ: Andrea Škerović 2, Ksenija Jovićević 4, Aleksandra Marić, Jovana Stanković, Nikolina Ljuljđuraj 2, Elmina Purišić 2, Milica Perović, Jovana Dedić, Anja Matić, Marija Đurović, Itana Đuričanin, Naida Hasanović.

Štampar Makarije debitovao je u ligi pobjedom. U prvoj četvrtini gledala se neizvjesna utakmica (8:6), a onda su Iva i Atina Radević počele da dominiraju, pokazale da posjeduju ogroman potencijal, a serijom 12:0 Štampar Makarije je već do poluvremena osigurao pobjedu.

V. Nazor 18
B.V. Podgoričanin 4

VLADIMIR NAZOR: Maša Mitrović, Nikolina Manojlović 1, Aleksandra Barović 2, Jovana Milačić, Milena Rajković, Milena Vidić 2, Anja Vujošević 2, Tamara Vidić, Ksenija Dedić, Ivona Boričić 8, Nevena Vasiljević 2, Sara Ječmenica, Jelena Bulatović 1.
BOŽIDAR VUKOVIĆ PODGORIČANIN: Alma Kozica 2, Elma Mehović, Sabina Kačar 2, Almina Ličina, Ermina Alilović, Elisa Popara, Senada Zverotić, Samra Šukurica, Dalisa Popara.

Treći meč drugog kola grupe B nije donio nikakvu neizvjesnost. U utakmici sa malo koševa Vladimir Nazor iskoristio je loše izdanje ekipe Božidar Vuković Podgoričanin, čije su igračice promašile mnogo zicera. Baš zbog toga Vladimir Nazor, iako je imao takođe loš procenat šuta pravio je konstatno sve veću razliku, tako da su nakon dva kola oba tima sa polovičnim učinkom.

Kapor sudija

Poslije Mirjane Sekulić, Nikoline Babić i Anđelike Mitrašinović, u četvrtom vikendu Bemax lige ulogu sudije imala je i reprezentativka Bosne i Hercegovine Tamara Kapor.

Kao što je organizator i najavio u cilju promocije ženske košarke, na svim mečevima jedan član sudijske trojke je aktivna ili bivša košarkašica, a članica Budućnost Bemaxa pokazala se kao dobar arbitar.

Podrška Sava Đikanovića

Utakmice Bemax lige pratio je i legendarni crnogorski košarkaš Savo Đikanović. Nekadašnji sjajni centar, koji je prije dvije i po godine završio karijeru, a nastupao u brojnim klubovima (Mornar, Smederevo, Budućnost, Lovćen, Olimpijakos, Hemofarm, Larisa, Kolosos, Trikala, Igokea, Akileas, Ikaros, Marusi, Erhu, Jašerbenji i Teodo) bio je prisustan na derbiju Sutjeska – Pavle Rovinski, kako bi podržao svoju nasljednicu Ivonu, koja igra za OŠ ,,Sutjeska“.

Fer plej

Najveća neizvjesnost viđena je u meču Pavle Rovinski – Sutjeska, ali su na kraju derbija treneri ekipa (Nina Kovačević i Marija Nišavić) pokazale da se nakon utakmice zaboravlja veliki rivalitet i sportskim pozdravom koleginice su poslale lijepu sliku...

Grupa A

3. kolo (9. decembra)
16.30 - Dragiša Ivanović - Maksim Gorki
17.30 - Savo Pejanović - Mahmut Lekić
18.30 - Vlado Milić - Vuk Karadžić
Slobodna je ekipa Radojica Perović.

1. Dragiša Ivanović 2 2 0 +21 4
2. Radojica Perović 2 2 0 +13 4
3. Vuk Karadžić 2 1 1 +32 3
4. Vlado Milić 1 1 0 +1 2
5. Mahmut Lekić 2 0 2 -27 2
6. Savo Pejanović 2 0 2 -33 2
7. Maksim Gorki 1 0 1 -3 1

Grupa B

2. kolo: Pavle Rovinski – Sutjeska 23:31, 21. maj - Štampar Makarije 10:30, Vladimir Nazor - Božidar Vuković Podgoričanin 18:4. Slobodna je bila ekipa Niko Maraš.

1. Sutjeska 2 2 0 +32 4
2. Pavle Rovinski 2 1 1 +22 3
3. B. V. Podgoričanin 2 1 1 +6 3
4. Vladimir Nazor 2 1 1 -10 3
5. Š. Makarije 1 1 0 +20 2
6. Niko Maraš 1 0 1 -20 1
7. 21. maj 2 0 2 -50 2

U trećem kolu (16. decembra) sastaju se: Sutjeska – 21.maj, Štampar Makarije – Niko Maraš, Božidar Vuković Podgoričanin – Pavle Rovinski. Slobodna je ekipa Vladimir Nazor.

Portal Analitika