Društvo

Hrapović: Naredne godine se vraća 50 doktora sa specijalizacije

Crnogorski ministar zdravlja Kenan Hrapović rekao je da su na specijalizaciji 184 ljekara, od kojih će se naredne godine vratiti 50 doktora specijalista, što će, kako je ocijenio, značajno popraviti kvalitet zdravstvene zaštite.
Hrapović: Naredne godine se vraća 50 doktora sa specijalizacije
MinaIzvor

"Sa specijalizacije se 2019. godine vraća još 45 ljekara", rekao je Hrapović u Jutarnjem programu na Televiziji Crne Gore.

Komentarišući problem s vakcinacijom MMR-om, Hrapović je rekao da "jak antivakcinacijski lobi čini sve da pošalje poruku roditeljima da ne vakcinišu djecu".

"Moja poruka je sa ovog mjesta da roditelji poslušaju ljekare, da vakcinišu djecu i zaštite je ih mogućih oboljenja, jer bi moglo biti kasno", rekao je Hrapović.

On je kazao da je u toku opremanje zdravsvenih ustanova najsavremenijom medicinskom opremom.

"Skenirali smo što je to nedostajuće kad je u pitanju oprema", rekao je Hrapović, navodeći da im je želja da se poboljšaju tehničko-tehnološki uslovi, ali i dobijanje savremene dijagnostike.

Hrapović je rekao i da se nada boljem rejtingu u ovogodišnjem izvještaju Evropskog zdravstvenog indeksa.

Ministar je kazao da je snabdjevenost apoteka ljekovima u Crnoj Gori redovna.

"Mi smo opet umrežili privatne apoteke u zdravstveni sistem, cilj nam je da poboljšamo dostupnost i snabdjevenost ljekovima građana u Crnoj Gori i uspjeli smo u tome", smatra Hrapović.

Portal Analitika