Abiznis

Grubi građevinski radovi do februara

Rok za završetak grubih građevinskih radova na hotelskom kompleksu sa pet zvjezdica na lokaciji Žager u hercegnovskoj opštini, koji je bio predviđen za kraj ove godine, biće pomjeren za februar naredne. Investitor objekta je tivatska kompanija „Politropus alternative“ d.o.o. ukrajinskog investitora Romana Denkoviča, a izvođač radova podgorička kompanija ,,IGP Fidija“. 
Grubi građevinski radovi do februara
PobjedaIzvor

Glavni inženjer Slaviša Ćorić objašnjava da su nailazili na probleme sa podzemnim vodama, a sada i sa morskom vodom, ali i da to nijesu i glavne poteškoće. - Već godinama imamo i probleme oko izgradnje prilaznog puta, trafostanice, ali i kanalizacije. Nedavno smo bili na sastanku sa nadležnima u opštini, načeli smo ove teme i čini mi se da se pokrenulo sve sa „mrtve tačke“. Vidim da ima volje, ne samo na riječima već i djelu, da se rj šavanje ubrza, jer dinamika naših radova zavisi od dinamike rješavanja tih pitanja - kazao je Ćorić. Riječ je o prilaznom putu sa magistrale do donjeg puta koji bi koristili za prilaz garaži hotela.

- Potrebno je da opština dobije saglasnost na ustupanje od Ministarstva finansija u čijem je vlasništvu trećina zemljišta, a koja je data na upravljanje Dječijem domu „Mlad o s t “ . Z a t i m p i t a n j e kanalizacije, koja još uvijek nije puštena u funkciju premda smo dobili uvjeravanja iz opštine da će se to uskoro desiti.

Zato nijesmo mogli ni da otvorimo za građane plažu i plažni bar koji smo izgradili, a nijesmo htjeli da improvizujemo jer ipak će to biti plaža hotela sa pet zvjezdica - kazao je Ćorić. Prije godinu Skupština opštine Herceg Novi je donijela odluku o utvrđivanju lokacije za trafostanicu Žager, koja je prvobitno bila namijenjena za potrebe hotela, ali na inicijativu građana i CEDIS-a ona će biti kapaciteta i za dio naselja.

- Izašli smo im u susret i napravili izmjenu urbanističkog projekta, pa je i za to opet trebalo vremena. Bilo je nedoumica da li da se radi po novom ili starom zakonu, ali smo i po tom pitanju u koordinaciji sa opštinom - istakao je Ćorić. Objekat neće biti spreman do naredne turističke sezone, a ulaganja koja su planirana na 10 miliona biće znatno viša, potvrdio je glavni nadzorni inženjer. Novi hotelski kompleks sa pet zvjezdica, na površini od 11.000 metara kvadratnih, imaće 77 smještajnih jedinica, od toga sedam apartmana, adekvatnu propratnu ponudu baziranu na zdravstvenom turizmu, sa spa i velnes centrom, konferencijske sale, restorane, bazene, butike, prodavnice.

Portal Analitika