Društvo

Vjetar i padavine, snijeg i u centralnoj Crnoj Gori

Sjutra će u Crnoj Gori biti umjereno do potpuno oblačno, uz povremenu kišu, prognoza je Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.
Vjetar i padavine, snijeg i u centralnoj Crnoj Gori
ZHMSCG/Portal AnalitikaIzvor

Na sjeveru u planinama biće snijega, koji će se tokom noći proširiti i na niže, a ponegdje moguće i centralne predjele, konkretno Nikšić. 

Vjetar će biti slab do umjeren, na primorju ponegdje i pojačan, sjeveroistočni i istočni.

Jutarnja temperatura vazduha biće od -4 do 9 stepeni, a najviša dnevna od 0 do 14 stepeni Celzijusa.

U Podgorici će biti umjereno do potpuno oblačno, povremeno sa slabom kišom. Više padavina očekuje se tokom noći. Vjetar će biti slab do umjeren, sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha kretaće se oko 7 stepeni, a najviša dnevna do 11 stepeni Celzijusa.

U nedjelju se očekuje umjereno do potpuno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom u južnim i centralnim predjelima pljuskovima i grmljavinom. Na sjeveru će uglavnom biti snijeg i susnježica. Povremeni snijeg očekuje se i u Nikšiću s okolinom, a moguć je i u višim planinskim predjelima na jugu, kod Cetinja. U cijeloj zemlji više padavina biće u prvom dijelu dana. Vjetar će povremeno biti umjeren do pojačan, istočnih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha kretaće se od -6 do 9 stepeni, a najviša dnevna od -2 do 13 stepeni Celzijusa.

Portal Analitika