Društvo

Najviše posla imaće cetinjski komunalci

Obilne padavine praćene jakim južnim vjetrom zadale su probleme u nekoliko opština. Najteža situacija je bila na Cetinju gdje je do juče palo skoro 400 litara kiše po kvadratnom metru. Veći dio grada bio je do 17 sati bez struje jer je došlo do havarije na trafostanici. U mraku je ostalo još nekoliko prigradskih naselja.
Najviše posla imaće cetinjski komunalci
PobjedaIzvor

Na Donjem polju u ranim jutarnjim časovima poplavljen je jedan broj podruma, voda je počela da ulazi i u pojedine kuće.

Brzom intervencijom vatrogasaca spriječene su veće štete. Bager firme koja radi na sanaciji ponora se usljed jakog vjetra prevrnuo i tokom dana je već bio kompletno prekriven vodom.

Dom zdravlja i Opšta bolnica Danilo Prvi za napajanje električnom energijom koristili su agregat. Struje nije bilo osim u srednjem i donjem dijelu grada, ni na Vrelima, Njegušima, Lovćenu, u Katunskoj nahiji, u dijelu sela u Riječkoj nahiji.

U osnovnim školama „Njegoš“ i „Lovćenski partizanski odred“, kao i u Dnevnom centru, zbog nestanka struje nije bilo nastave. Problematična je bila situacija i na Rijeci Crnojevića, tamo je tokom dana voda došla na pola metra od šetališta.

U ulici pored Starog igrališta juče ujutro došlo je do nesreće kada je vozilo sa nekoliko radnika albanske nacionalnosti propalo u kanal. Oni su, kako saznajemo, pokušali da prođu Ulicom Nikole Lekića koja je na dijelu poslije nadvožnjaka bila potpuno pokrivena vodom.

Promašili su kolovoz i upali kanal. Na sreću, niko od njih nije povrijeđen.

Vatrogasci su juče tokom dana imali nekoliko desetina intervencija na ispumpavanju vode iz poplavljenih podruma, kao i na kućama gdje je jak vjetar oštetio krovove.

 

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika