Politika

Problem je u politici SDP-a

Socijaldemokratska partija nema pravo da se ljuti na izborne procese u Crnoj Gori, već na sebe i svoje političke principe – kazao je za Pobjedu Predrag Sekulić, poslanik DPS-a, komentarišući navode SDP-a da „makedonski scenario u Crnoj Gori postaje realnost“.
 Problem je u politici SDP-a
PobjedaIzvor

Član Predsjedništva SDP-a Ivan Vujović poručio je da „makedonski scenario usljed dalje kriminalizacije izbornog procesa od DPS-a postaje realnost“.

Sekulić na ovakve ocjene kaže da SDP „nema problem sa izbornim procesom, već sa sobom“, te da za izborni neuspjeh treba da traži krivca u sebi.

 - Svi izborni procesi do sada su, bez dileme, bili apsolutno čisti. Građani su imali pravo da u jednakim uslovima odlučuju kome će dati povjerenje. A naše kolege iz SDP-a su, po matrici ranijih gubitnika izbora, ušli u isti problem – kad izgube, traže krivca u svima osim u sebi samima. Zaboravljaju da su promijenili svoju političku priču, da su svoj politički program bacili pod noge i da su sve što su radili do sada, u koaliciji sa Demokratskim frontom, poništili – rekao je Sekulić.

Prema njegovim riječima, SDP apsolutno nema pravo da se ljuti na izborni proces već na sebe.

- Ne treba zaboraviti da su oni najbolje prolazili na izborima kada su bili u koaliciji sa DPS-om i kada su imali jasne programske principe – evropska i evroatlantska Crna Gora, put ka EU i NATO i sve što im je davalo za pravo da govore da su na pravoj strani istorije – kaže Sekulić.

On je istakao da je bivši koalicioni partner DPS-a sada u koaliciji, kako je rekao, „sa onima koji su glasali protiv Rezolucije o Srebrenici i mnogih programskih principa za koje se zalaže SDP“.

- I sad je problem u izbornom procesu. Ne, problem je u SDP-u i činjenici da su oni kao politička partija pogazili sve za šta su se zalagali proteklih 26 godina postojanja na političkoj sceni Crne Gore – dodao je Sekulić.

SDP je, tri dana nakon lokalnih izbora na kojima su izgubili značajan broj mandata, optužila DPS da „sprovodi sistem izborne pohare“, te da „jasno pokazuje da se samo nasiljem i kriminalnim aktivnostima može čuvati vlast po svaku cijenu“.

Pobjeda

Portal Analitika