Abiznis

Donijeta saglasnost na zaduženje Glavnog grada

Vlada je danas usvojila informaciju o kreditnom zaduženju Glavnog grada Podgorice, u iznosu od 15 miliona EUR, kod Međunarodne finansijske korporacije (IFC) i Erste banke Podgorica, za izgradnju Jugozapadne obilaznice.
Donijeta saglasnost na zaduženje Glavnog grada
MinaIzvor

“Investicija će se realizovati u narednoj i 2019. godini, a njena ukupna vrijednost iznosi 21,73 miliona EUR, od čega će Glavni grad finansirati oko 17 miliona EUR, a Vlada 4,5 miliona EUR”, navodi se u saopštenju Vlade.

U skladu sa zakonima o budžetu i fiskalnoj odgovornosti i o finansiranju lokalne samouprave, a imajući u vidu višestruke pozitivne uticaje koje bi realizacija tog kapitalnog projekta imala na poboljšanje standarda i kvaliteta uslova života u Podgorici, Vlada je, kako se navodi, dala saglasnost na zaduženje Glavnog grada.

Vlada je donijela i odluku o energetskom bilansu Crne Gore za narednu godinu, koji obuhvata bilanse električne energije, uglja i naftnih derivate, kao i mjere za njegovu realizaciju.

“U diskusiji je saopšteno da je obezbijeđenje potrebnih količina svih energenata na pouzdan i prijemčiv način opredjeljujući faktor ukupnog ekonomskog razvoja Crne Gore, kao i da je, u tom smislu, neophodna puna posvećenost svih energetskih subjekata, korisnika i nadležnih organa, realizaciji mjera predviđenih tim bilansom”, rekli su iz Vlade.

Vlada je donijela i izmjenu uredbe o subvencijama za zapošljavanje određenih kategorija nezaposlenih osoba, kojom je period primjene produžen do 31.decembra naredne godine.

Portal Analitika