Društvo

Rive u Risnu i Kotoru poplavile

Obilna kiša koja u Boki gotovo neprestano pada od sinoć pruzrokovala je poplave u glavnoj ulici u Risnu. Voda se međutim relativno brzo povukla. U kotorskoj Službi komunalne policije međutim nije bilo prijava o ovom problemu.
Rive u Risnu i Kotoru poplavile
Radio JadranIzvor

Rukovodilac kotorske Službe zaštite i spasavanja, Maksim Mandić potvrdio je za Radio Jadran da u Risnu nije bilo štete uzrokovane obilnim padavinama.

– Riječ je o takozvanim brzim poplavama, koje su karatkeristične za Risan zbog velike količine padavina, ali to se veoma brzo smiri. Za sad nemamo nikakvih ozbiljnih intervencija, osim par stabala. Pored oblinih padavina kod nas su zabilježeni i udari jakog vjetra – kazao je on.

U Risnu su, kazao je Mandić, intervenisali pripadnici Službe iz Perasta, koji će dežuraati u tom dijelu zaliva. Provrio je i Sopot, a u moru je jak jugo prevrnuo barke. Kroz grad je bio blokiran saobraćaj. Voda je ušla u prizemlje lokalne knjižare, a Risan je bio i bez struje.

Valovi su prelazili i parapetne zidove, a posebno je izložena prčanjnska strana, javio je Skala radio.

– U Dobroti je jak, na mahove i olujni južni vjetar izvalio par stabala, u starom gradu voda izvire iz šahti, pločnici su mala jezera.

Jak jugo otkrio je i krovove na nekim stambenim objektima montažne građe, kao što je slučaj u Novom naselju Škaljari.

 
Portal Analitika