Crna hronika

Zatvorena kockarnica koja je nelegalno radila od juna 2015. godine

U nastavku akcije „Boka“, policija je danas, kako je navela, pretresla prostorija koje koristi član organizovane kriminalne grupe S.B. (27) iz Kotora i u kojima je on nelegalno organizovao igre na sreću.



Zatvorena kockarnica koja je nelegalno radila od juna 2015. godine
MUP/Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju se precizira da su službenici Uprave policije MUP-a - Sektora kriminalističke policije i Odjeljenja bezbjednosti Kotor, u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa na području Boke Kotorske - shodno mjerama i radnjama koje su planirane od strane Operativnog štaba „Boka“, a postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru - izvršili pretres prostorija koje koristi član S. B., a u kojima su bile neovlašćeno organizovane igre na sreću.

Protiv S. B. će biti podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćeno organizovanje igara na sreću.

- Na osnovu operativnih saznanja kojima je raspolagao Sektor kriminalističke policije, a u saradnji sa nadležnim tužilaštvom izvršene su neophodne provjere posredstvom Uprave za igre na sreću, Uprave za inspekcijske poslove i Poreske uprave na osnovu kojih se sumnja da se u objektu u kojem se nalazio kazino „Royal“, a koji je uzet pod zakup od strane preduzeća „Cattaro Bet“ čiji je vlasnik S. B, neovlašćeno organizuju igre na sreću.

Policijski službenici su danas, u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužioca, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru, izvršili pretres navedenog objekta i tom prilikom pronašli 15 slot aparata za igre na sreću i dva stola za rulet, kao i poslovnu dokumentaciju koja se odnosi na funkcionisanje navedenog objekta.

Službenici Uprave za inspekcijske poslove – Odsjek za igre na sreću su izvršili očitavanje memorije pronađenih slot aparata i ruleta, na osnovu kojeg je konstatovano da su se igren na sreću u tom objektu nelegalno organizovale još od juna 2015. godine.

- O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio da se protiv S. B. podnese krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćeno organizovanje igara na sreću.

Navedeni objekat je zapečaćen, a pronađeni slot aprati i stolovi za rulet biće predati Upravi za imovinu i oni će, sa pronađenom poslovnom dokumentacijom, biti predmet daljih vještašenja u cilju utvrđivanja nezakonito stečene dobiti – preciziraju iz Uprave policije.

Portal Analitika