Društvo

Vrhovni sud i CEMI potpisali memorandum o saradnji

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica i predsjednik Upravnog odbora CEMI-ja Zlatko Vujović potpisali su danas Memorandum o saradnji Vrhovnog suda Crne Gore i nevladine organizacije Centar za monitoring i istraživanje CEMI.

 Vrhovni sud i CEMI potpisali memorandum o saradnji
Portal AnalitikaIzvor

Svrha Memoranduma je predstavljanje osnova na kojima će Vrhovni sud, CEMI kao realizator projekta i CEDEM kao partner u projektu razmjenjivati informacije i zajednički raditi na realizaciji projekta "Reforma pravosuđa: Unapređivanje kapaciteta organizacija civilnog društva u doprinosu očuvanju integriteta pravosuđa", koji se realizuje uz podršku Evropske komisije (IPA).

Osnovni cilj projekta je dostizanje višeg nivoa vladavine prava u Crnoj Gori. Specifični cilj projekta je povećanje nivoa profesionalizma, efikasnosti i integriteta pravosuđa, kao i stvaranje mehanizama saradnje između organizacija civilnog društva i pravosudnih organa kako bi organizacije civilnog društva dale doprinos u reformama pravosuđa u Crnoj Gori i pregovorima Crne Gore s Evropskom unijom u okviru pregovaračkog poglavlja 23 Pravosuđe i osnovna ljudska prava.

Projektom je predviđeno praćanje najvažnijih sudskih predmeta u Crnoj Gori, uključujući i primjenu novih instituta kao što su sporazum o priznanju krivice i odloženo krivično gonjenje.
Memorandum će važiti 30 dana od dana potpisivanja.

Portal Analitika