Sci/Tech

Možda ste baš vi potrebni virtuelnoj Crnoj Gori?

VPopulus je masovna online strateška igra koja pruža simulaciju stvarnog života u virtuelnom okruženju, gdje igrači kroz individualan razvoj doprinose jačanju svoje države i ekonomije uz njeno geostrateško pozicioniranje na svjetskoj mapi. Aktuelna Zeta verzija igre zvanično je startovala prije nekoliko mjeseci i veoma brzo je postala veoma popularna među ljubiteljima ove vrste igara, kako na Balkanu tako i širom svijeta.
Možda ste baš vi potrebni virtuelnoj Crnoj Gori?
Portal AnalitikaIzvor

vPopulus je browser based igra koja ne zahtijeva puno vremena za igru. Za razliku od većine u kojima sami gradite svoju bazu i borite se sa protivnicima u vPopulus-u kontrolišete vaš virtuelni alter ego, te imate mogućnost biti političar, vojnik, ekonomista i baviti se mnogim drugim profesijama. Vašim igranjem doprinosite jačanju države i njeno pozicioniranje na globalnoj mapi.

“Sa razvojem igračkih zajednica, kreatori kontinuirano unapređuju stavke u igri, i sad sa sigurnošću možemo reći da je vPopulus jedna zaokružena cjelina koja svojim fanovima pruža zabavu i “bijeg” u novi svijet razonode i druženja“, - navodi Goran, jedan od igrača iz Crne Gore.

Ovaj igrač objašnjava da Crne Gore još uvijeke nam na mapi jer je potreban dovoljan broj aktivnih igrača.

“Na svjetskoj mapi još uvijek nema Crne Gore, a ovo je jedan od pokušaja da animiramo gejmere da naprave naloge i pomognu stvaranje naše države. Uz par desetina aktivnih građana smatram da možemo stvoriti jaku ekonomiju i razmišljati o proširenju osnovnih teritorija uz osvajanje važnih resursnih bogatstava. Igra ne zahtijeva mnogo vremena, dovoljno je izdvojiti par minuta dnevno za osnovne aktivnosti vođenja naloga, dok pokretanje sopstvenog biznisa ili razvijanje novinarske, političke ili vojne karijere može biti nešto zahtjevnije. Svim zainteresovanima, predlažem da pristupe nekoj od balkanskih zemalja u okruženju, i da kroz opciju Activate Country predlože stvaranje vCrne Gore. Kreatori stvaraju samo one zemlje za koje postoji kritična masa igrača, pa nam je u ovom momentu svaki novi igrač dragocjen. Kasnije, nakon stvaranja države, pristupićemo razvoju ekonomije kroz otvaranje kompanija, osnivanju političkih partija, stvaranju vojske i svim koracima koji prethode stvaranju jake države'', govori Goran.

Aktuelno stanje u vPopulus-u je nikad zanimljivije. Bjesni rat između dva saveza na čijem su čelu Amerika i Australija sa jedne strane, i Srbija i Poljska sa druge strane. Australija je zauzela dobar dio bogatih regija Italije i predstavlja konstantnu prijetnju Evropi i udruženim balkanskim zemljama.

Igru karakteriše druželjubiva zajednica koja je spremna da pomogne novim igračima i razjasni sve eventualne nedoumice.

Ukoliko ste ljubitelj online strateških igara i ako ste spremni da se oprobate u jednom novom, virtuelnom svijetu, probajte vPopulus, igra je besplatna, nemate šta da izgubite.

Portal Analitika