Politika

Građanski blok opet poziva ukupnu opoziciju na dijalog

Građanski blok opet poziva ukupnu opoziciju, kao i sve građanske grupe i pojedince, na dijalog. Vlast demonstrira po ko zna koji put svu brutalnost organizovanja izbornih procesa, na toliko puta već viđene načine i momenat je da kao zajednica odgovorimo izazovu, koji znači prekid tog kontinuiteta i regulatnosti, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.
Građanski blok opet poziva ukupnu opoziciju na dijalog
Portal AnalitikaIzvor

"Podsjećamo vas da se početkom godine desio proces, koji je nakon više od tri mjeseca zajedničkog rada opozicionog i neformalnog sektoran u izradi zajedničke platforme djelovanja, završen odustajanjem opozicije. Ni do današnjeg dana javnost nije čula objašnjenje motiva za takav potez. Umjesto toga, opozciija je opet potrošila novih šest mjeseci života građana i na kraju ih ponovo odvela na ovakve izbore.

Potvrdila se najprostija politička matematika, da problem ne mogu da riješe oni koji su doveli do njega, kao i da on ne može da bude rijšen na način na koji je nastao. Đukanovićev neregularan izborni sistem je opet dobio prijeko potreban legitimitet, a opozicija ponovo tumara u beznadju.

Krajnji je momenat, da lideri opozicije pokažu elementarnu odgovronost prema svojim glasačima prije svega i odazovu se pozivu na dijalog, sa svim onim snagama u državi koje nijesu pod kontrolom sistema. Krajnji rezultat tog dijaloga naprosto mora da bude kreiranje jedinstvenog stava i strategije kojom bi se zaista stvorio pritisak na DPS, koji bi u konačnom rezultirao uključivanjem u proces izbornog ambijenta.

Radna grupa u parlamentu već djeluje bez prisustva opozicije i dijela zainteresovane javnosti, što je jasan dokaz da Đukanović planira da nastavi sa ovakvim načinom organizacije izbora.

Najhitnije moguće je potrebno, da svi koji nijesmo pod kontrolom sitema, nadjemo način da se u taj proces uključimo", zaključuje se u saopštenju koje potpisuje Đođije Blažić, lider Gi “Za nas”.

Portal Analitika