Politika

Predsjedništvo SD-a: Formirani pregovarački timovi

Pregovarački tim za Cetinje čine: potpredsjednik SD-a dr Damir Šehović (šef pregovaračkog tima), predsjednik OO SD Cetinje dr Ivan Gazivoda, koordinator SD-a za Cetinje Goran Petrović i dr Ivan Ivanović. Na Cetinju DPS ne može sama formirati vlast, već joj treba podrška SD-a.
Predsjedništvo SD-a: Formirani pregovarački timovi
Izvor

Predsjedništvo Socijaldemokrata Crne Gore je na današnjoj sjednici konstatovalo da su zahvaljujući odličnom izbornom rezultatu u sve četiri opštine, suštinski pobjednici lokalnih izbora.

Socijaldemokrate Crne Gore su jedina partija koja je zabilježila rast podrške u svim opštinama u odnosu na parlamentarne izbore i ostvarila parlamentarni status u svakoj od njih. „Ne samo da smo u svakoj opštini ostvarili parlamentarni status, već smo na Cetinju osvojili oko 60% a u Petnjici oko 55% više više glasova u odnosu na parlamentarne izbore, dok je u Mojkovcu taj rast iznosio oko 50%, a u Tuzima preko 40%“, navodi se u saopštenju.

Sveukupno gledano, SD je treća partija po broju osvojenih mandata na ovim lokalnim izborima, osvojivši 33% više mandata od URA-e, duplo više od SDP-a i DF-a, a 4 puta više od SNP-a.

Činjenica da smo na lokalnim izborima u 2017. godini osvojili, u tim sredinama, oko 2500 više glasova u odnosu na parlamentarne izbore, nas dodatno obavezuje da istrajemo na onome što smo obećali našim građanima, dodaje se u saopštenju.

Predsjedništvo SD-a je na današnjoj sjednici formiralo pregovaračke timove za sve 4 opštine, koji će pristupiti izradi platformi, kako bi SD spremno ušao u razgovore nakon formiranja vlasti.

Zbog pojačanog interesovanja javnosti želimo da saopštimo da pregovarački tim za Cetinje čine: potpredsjednik SD-a dr Damir Šehović (šef pregovaračkog tima), predsjednik OO SD Cetinje dr Ivan Gazivoda, koordinator SD-a za Cetinje Goran Petrović i dr Ivan Ivanović.

Predsjedništvo je konstatovalo da prioritet u razgovorima mora biti program i način rješavanja mnogobrojnih izazova u kojima se opštine nalaze, a ne funkcije, jer u SD-u sjede ostvareni ljudi, kako lično, tako i profesionalno.

 

Portal Analitika