Politika

Pejanović: CG odlučna da se afirmiše kao kredibilan i pouzdan partner NATO-a

Državni sekretar i nacionalni koordinator za NATO Dragan Pejanović govorio je na otvaranju konferencije Udruženja diplomaca Maršal Centra „Crna Gora – nova NATO članica“ koja je održana danas na Univerzitetu Donja Gorica.
Pejanović:  CG odlučna da se afirmiše kao kredibilan i pouzdan partner NATO-a
Portal AnalitikaIzvor

Pejanović je kazao da izgradnja i  sprovođenje vrijednosti evroatlantizma nijesu okončani činom pristupanja NATO alijansi, dodajući da dostignute standarde moramo nadograđivati daljim sprovođenjem reformi u cilju očuvanja mira,  razvoja demokratije, vladavine prava i zaštite ljudskih prava i sloboda.

“Crna Gora je odlučna da se afirmiše kao pouzdan i kredibilan partner, te će predano raditi na ispunjavanju svojih zadataka, radi kvalitetnog preventivnog djelovanja i povećanja stepena bezbjednosti građana širom evroatlantskog područja”, poručio je državni sekretar.

U cilju sprovođenja politike Alijanse, Pejanović je istakao da će se rad na stvaranju kvalitetnog i profesionalnog kadra za rad u NATO strukturama, kao i u Crnoj Gori, nastaviti kroz kontinuirani proces osposobljavanja, opremanja, obuke i modernizacije u sektoru bezbjednosti i odbrane. 

Portal Analitika