Crna hronika

Svjedok prisustvovao ubistvu strica na Kosovu

Fatim Haziri juče je u podgoričkom Višem sudu tvrdio da je 30. marta 1999. godine u selu Žegra na Kosovu osoba u vojnoj uniformi na metar od njega iz automatske puške ubila njegovog strica Mijazima Idrizija.
Svjedok prisustvovao ubistvu strica na Kosovu
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
PobjedaIzvor

On je ovo kazao na suđenju Vladu Zmajeviću, koji se tereti da je kao dobrovoljac 1999. godine u selu Žegra kod Gnjilana učestvovao u ubistvu sedam ljudi, pet muškaraca i dvije žene.

Tada 16-godišnji Fatim Haziri se istog trenutka dao u bijeg i tako izbjegao smrt. Sjutradan je sa bratom i đedom došao do stričeve kuće i u dvorištu pored tijela Idrizija zatekli tijelo drugog strica Ćazima Hazirija, dok su strinu Ćamilu Haziri bez znakova života i svu u krvi našli unutar kuće.

Svjedok je ispričao da je tog dana u poslijepodnevnim časovima otišao do strica Ćazima Hazirija, čija se kuća nalazi 50 metara od njegovog porodičnog doma. Tužilaštvo sumnja da je Zmajević na pragu kuće ubio dva brata Miljazima i Ćazima iz automatske puške. Potom je navodno ušao u kuću i ubio Ćazimovu suprugu Ćamilju. Udarao ju je nožem po glavi i nakon toga u nju ispalio rafal iz automatske puške. Iz njihove kuće navodno je ukrao zlatni prsten i minđuše, upaljač, daljinski upravljač za televizor, punjač za mobilni, futrolu za naočare, tabakeru.

Foto: Dnevne novine

Portal Analitika