Crna hronika

Konatar tvrdi da je učestvovao u pljački, ali ne i u zločinu

Tridesetpetogodišnji Aleksandar Konatar iz Bijelog Polja juče je u Višem sudu negirao navode optužnice da je učestvovao u ubistvu Gordane Dašić (84) i brutalnom prebijanju njenog supruga Vuka, ali nije sporio da je učestvovao u krađi.
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
PobjedaIzvor

Osim Konatara na optuženičkoj klupi pred vijećem sudije Vukomira Boškovića je i dvadeset četvorogodišnji Marko Šoškić, kojem se takođe sudi za ubistvo, dok se Nikola Knežević tereti za neprijavljivanje krivičnog djela.

Novac

Prema riječima Konatara, u pljačku je krenuo jer je imao dugove od 37.000 eura, zbog čega mu je prijećeno. Konatar tvrdi da je od Šoškića, kojeg je upoznao preko prijatelja, zahtijevao da ne ulaze u kuće gdje ima ljudi.

- On mi je ranije rekao da u Plavu ima dosta ljudi koji imaju puno novca i pričao kako je četiri puta ranije išao u pljačku Dašića, odakle samo posljednji put nije izvukao novac - ispričao je Konatar.

On je dodao da je u noći 31. maja kada su krenuli da opljačkaju porodicu Dašić optuženi Šoškić bio „nadrogiran i agresivan“.

- Kada smo pošli kod Dašića, Šoškić je ponio crni ranac, kliješta za vodu, bonsek, kombinezon i tri kanapa od plastike. Presvukao se na jednom mjestu nedaleko od kuće, a potom smo krenuli. Ja sam skidao šrafove sa prozora na koji je trebalo da uđemo, dok je on sa druge strane provjeravao gdje se nalaze starci – naveo je Konatar.

Kasnije mu je, kako kaže, Šoškić saopštio da je Vuko u sobi, a Gordana u dnevnom boravku i da spavaju. Plan je, prema tvrdnjama Konatara, bio da Šoškić ide kod starice u dnevni boravak, a on kod Vuka.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika